Dráma: megszünteti Expedit polcait az IKEA, összeomlottak a DJ-k

A külföldi sajtóban már felröppent a hír, hogy az IKEA a Faktum konyhabútorcsaládja után az Expedit polcsorozatát is kivonja a piacról, és Kallax néven hasonló, de méreteiben némileg eltérő termékre cserélik le. Az új termék április elsején kerül a boltokba, legalábbis tőlünk nyugatra, és nem fogja elhinni kik omlottak össze a hír hallatán: lemezgyűjtők és DJ-k.

Ugyanis az Expedit méreteiből adódóan pont megfelelő a bakelit (oké, egész pontosan vinyl) hanglemezek tárolására. A német érintettek azonnal tiltakozni kezdtek, a Facebookon csoportot is hoztak létre, melyben követelik a polcsorozat további gyártását. A csoportnak jelenleg 20460 tagja van, számuk egyre nő (amit vélhetően lassít, hogy az oldal nem angol nyelvű), a tiltakozók kedvenc Expeditjük képeivel illusztrálják, hogy miért is fognak padlót, ha megszűnik a termék.

0expedie-002 640

Valójában a kétségbeesés némileg indokolatlan, az Expedit és új váltótársa ugyanis nem sokban különbözik egymástól. Azt pedig a német IKEA Facebook-oldalán már januárban egyértelműen megerősítette, hogy a lemezek tárolása szempontjából oly létfontosságú belső méretek konkrétan nem is változnak (a különbségekről lásd a lenti keretest).

Megkerestük a magyarországi IKEA-t is, hogy kommentálja a sajtóinformációkat. Sajnos arra nem tudtak válaszolni, hogy mi lesz itthon, azt azonban megerősítették, amit már úgyis tudtunk: konyhafronton valóban változás lesz, a Faktum bútorcsalád megy, helyette jön a Metod Magyarországra is, úgyhogy a konyháját mindenki úgy tuningolhatja majd, ahogy akarja.

Ha viszont Ön tőlünk nyugatra él, és nem volt még Expeditje, akkor még most csapjon le rá, ott ugyanis nemsokára valóban kisöprik a készleteket. Azt pedig, hogy mi mindenre lehet még használni ezeket a robosztus polcokat, itt nézheti meg.

Miben lesz más a Kallax, mint elődje, az Expedit?

.- A külső falak szélessége 1 centiméterrel csökken

- a belső méretek nem változnak

- Feketésbarna, fehér, nyír, világozöld, rózsaszín, magas fényű türkiz és magas fényű piros színben fogják forgalmazni  

- 147×147 cm, 77×147 cm, 42×147 cm és 77×77cm-es méretben lesz kapható.
 
- az árat még nem hozták nyilvánosságra
 
- a cég közlése szerint a Kallax strapabíróbb lesz, mint elődje volt.
 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek