A Lego szuperhőslányok nem félnek szétrúgni a gonoszok seggét!

Ha az ön lánya is megőrül a képregényekért, a DC-univerzum szuperhőseiért, vagy csak egyszerűen nem akarja a háromezredik rózsaszín szivárványpalotát megépíteni a hozzá tartozó, csillámport pukizó unikornissal, akkor van egy jó hírünk! A babble.com értesülései szerint a LEGO végre számításba vette a genderkritikus lányokat (és anyukáikat) is, és egy szuperhőslányos sorozattal rukkol elő. Mert a világot is a nők fogják megmenteni.

A Super Hero Girls LEGO a legismertebb DC szuperhősöket alkotta meg, és tizenegy karaktert kínál a vásárlóknak; Wonder Woman, Batgirl, Supergirl, Harley Quinn, Poison Ivy, Bumblebee, Flash, Eclipso, Lena Luther, Lashina, és Mad Harriet – ez lesz az első eset, hogy csak női karakterekből álló gyűjteményt dob a piacra a cég (természetesen ebbe nem számítanak bele a LEGO Friends és a Disney hercegnők). A szuperhős lányok pedig hova máshova járhatnának, mint a Super Hero High-ba?!

A LEGO sajtóközleményében azt írja; „a DC Super Hero Girls olyan világot teremt a gyerekeknek, ami tele van nagyratörő karakterekkel, magával ragadó történetekkel, akciódús jelenetekkel, amik inspirálják a lányokat... hogy legyenek okosak, bátrak és mindenre képesek, és legyenek hétköznapi szuperhősök.”

A moziipar már észrevette magát, már ami a gender-kérdést illeti, és az utóbbi években már nem számít újdonságnak egy-egy női szuperhős feltűnése, azonban a gyerekek számára gyártott játékok tekintetében ez még újítónak számít.

Ideje lenne a többi nagy játékgyártónak is elrugaszkodnia a nemi sztereotípiáktól, és nem azt üzenni a gyerekeknek, hogy a lányoknak csak a rózsaszín pónik és a kiskonyhák valók, a fiúk meg addig megmentik a világot, hanem a kislányok is lehetnek belevaló szuperhősök, akik nem félnek szétrúgni a gonosz seggeket. Az idehaza kevésbé ismert GoldieBox és a Roominate már jó úton van efelé, de sajnos még nem ez a jellemző, pláne kis hazánkban.

Amanda Santoro, a LEGO munkatársa így nyilatkozott az újdonságról; „Rendkívül fontos, hogy a gyerekeket inspiráljuk minden korosztályban arra, hogy legyenek okosak, bátrak és magabiztosak. Mert minden gyerekben ott lakozik egy szuperhős.”

Minden LEGO-karakterhez készítenek animációs kisfilmeket, online-játékokat és - természetesen - telefonos applikációt. Amerikában az első karakterek, Batgirl és járműve, a Batjet, valamint Harley Quinn és a Super Hero High még a karácsonyi ünnepek előtt, november 27-én a boltokba kerülnek, és online is meg lehet majd vásárolni őket. A LEGO magyar oldalán sajnos nem találtunk a sorozatról híreket.

Oszd meg másokkal is!
Mustra