Krétával aszfaltra rajzoló gyerek: szabálysértő

Szokott a gyereke krétával rajzolni az aszfaltra? Mondjuk ugróiskolát? Hát, ne hagyja!. Az ugyanis köztisztasági szabálysértés. Legalábbis az  RTL Klub híradója szerint a Budapesti Rendészeti Igazgatóság ezzel indokolja, hogy a menekült gyerekek miért nem rajzolhatnak krétával a földre. A menekülteket segítő Migration Aid munkatársai szerint egyébként a menekült gyerekek rajzain gyakran kerül elő témaként a háború, így a rajzolásnak náluk a játékon és az alkotáson túl a traumafeldolgozásban is komoly szerepe is van. 

A hivatalos szervek arra figyelmeztették a segítő civileket, hogy jó lenne, ha a menekült gyerekek ezentúl papírra rajzolnának, az aszfalt helyett - ezt azóta próbálják betartani.

Nekünk teljesen értelmetlen szivatásnak tűnik az ügy, pláne, mivel az aszfaltról a krétát az első eső (vagy a folyamatos rajta maszatolás) úgyis eltünteti, papírból meg a világ mennyisége nem elég a gyerekeknek, ezt jól tudjuk. Feltételezem amúgy, hogy ha mi vonulnánk ki a gyerekeinkkel aszfaltra rajzolgatni az Erzsébet téren, ránk valószínűleg nem csapna le a hivatalos szigor, de lehet, hogy rosszul gondolom, eddig csak a kertben csináltunk ilyesmit.

Önök szerint rajzolhassanak a menekült (vagy bármilyen) gyerekek az aszfaltra krétával?

Oszd meg másokkal is!
Mustra