Négy gyerekülés elbukott a német autóklub friss tesztjén

Ahogy minden évben, úgy idén is közzétette a legfrisebb gyerekülésteszt eredményeit a német autóklub (ADAC). Most összesen 23 darabot vizsgáltak meg – nagy részük sikeresen vette az akadályokat, akadt viszont négy, ami – biztonsági vagy egészségügyi okok miatt – elvérzett. Mutatjuk, melyik ülés megbízható és melyik az, amit lehetőleg kerüljön!

Az ADAC oldalán ön is megnézheti, mely darabok kerültek be a tesztbe: ehhez csak annyit kell tennie, hogy a Testjahr legördülő listájában kiválasztja a 2015-öt, majd az Aktualisieren gombra kattint. Ezekből kiderül, hogy:

  • 5 darab 1,5 éves korig,
  • 6 darab 1-4 éves korig,
  • 6 darab 1-12 éves korig,
  • 6 darab 4-12 éves korig használható ülést vizsgáltak.
Ezek az ülések buktak meg a teszten.
Ezek az ülések buktak meg a teszten.ADAC

A termékek közül 14 (60%) mellett zöld négyzetes + jel található, ami azt jelenti, hogy azok jó eredménnyel végeztek. 4 mellett viszont piros négyzet és egy mínusz jelöli, hogy az az ADAC ítélete szerint nem ajánlott/veszélyes. A Casualplay Sono Fix-e, illetve Simple Parenting két változatú Doonája (ez és ez) mérgező anyagot tartalmaztak, a HAUCK termékével pedig biztonsági gondok akadtak – a leírás tanúsága alapján ugyanis frontális ütközésnél magas a sérülésveszély és az újszülötteket nem lehet megfelelően rögzíteni a biztonsági övvel. Nagyon jó minősítést (két +) idén egy gyerekülés sem kapott, egy termék épphogy átcsusszant a teszten, négyet pedig kielégítőnek értékeltek.

A képen láthatja a 4 megbukott ülés fotóját, ha pedig a videós tesztre kíváncsi, ide kattintva megtalálja a Bilder&Videos fül alatt. Természetesen a korábbi években tesztelt üléseket is megnézheti az ADAC oldalán, bár arra készüljön, hogy az összes Magyarországon is kapható márkát nem találja meg náluk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra