Hajat adományozni menő!

A súlyos betegségekkel járó szenvedés mellett a gyermekek számára hatalmas trauma a hajuk elvesztése. Jó hír, hogy léteznek olyan programok, amelynek keretében parókát készítenek a felajánlott hajakból. Hogy ki lehet hajdonor? Akár ön is! Mutatunk két lehetőséget, ha (például egyes bloggerekhez hasonlóan) megválna a sajátjától, vagy pénzzel segítené a gyerekeknek szánt parókák elkészítését.

Tincses Sziget

A büntető név mögött segítő szándék rejtőzik. „A Gyermekrák Alapítvánnyal közös hajadományozási programunknak a „Neked egy tincs, neki nagy kincs!” nevet adtuk, utalva ezzel arra, hogy sokan nem is gondolják, hogy a levágásra szánt hajtincsük egy beteg gyerek számára nagy segítség lehet.

Elhatároztuk, hogy ingyen vállaljuk a parókakészítésre szánt tincsek szakszerű levágását, és szervezett keretek között átadjuk ezeket a Gyermekrák Alapítványnak" – írják a honlapjukon, ahol többek között azt is megtudhatja, milyen haj felel meg parókakészítéshez.

Bár a Gyermekrák Alapítvány nem is olyan rég elég szép botrányba keveredett, mi azért bízunk benne, hogy a pénzzel ellentétben a hajak tényleg jó helyekre kerülnek.

Jótékonysági hajvágás

2015. április 11-én, szombaton 15 órára várják a Symbol Budapestbe azokat, akik pénzzel támogatnák parókák elkészítését. „Ezidáig 6 kislánynak sikerült parókát átadni, de ennél többre lenne szükség. Nagyon sok haj-felajánlás érkezett, de sajnos a parókák elkészítésére nincs meg a megfelelő anyagi háttér. Eddig 53 haj lett levágva, hat paróka készült el, és talált gazdára. 58 hölgy és 3 úriember ajánlotta fel a haját paróka készítés céljára. Még körülbelül 10-12 paróka elkészítésére elegendő haj áll rendelkezésre" – írja a JF Club.

BDfejlecekwebre2(1)
JF Club

A jótékonysági esten lesz hajvágó- és hajépítő szeminárium is, illetve helyet kap egy kreatív verseny is, amelyen 4 szakma (fodrász, sminkes, divattervező, modell) képviselői mérkőznek meg egymással és csapatban egyaránt. Az est záróprogramja a Steampunk hajshow lesz.

Ön tud még hasonló akcióról? Írja meg nekünk és kiegészítjük a posztunkat!

Oszd meg másokkal is!
Mustra