A fél állatkertet a gyerekre húzhatja nyáron

Az igazi nagy meleg csak mostanában, pont a nyári leárazások kezdetekor érkezett el, mi pedig, hogy az ön gyereke is jól nézhessen ki a strandon, nyaraláskor és a játszótéren, belevetettük magunkat az élénk pasztellszínű, csíkos, virág- és állatmintás gyerekruhák rengetegébe. Az idehaza jelentős gyerekruha kínálattal rendelkező üzletek – és nem a kifejezetten gyerekruha gyártók –  kínálatát néztük meg, lányos anyaként elsősorban kislányruhákra összpontosítva a 3 és 6 év közötti korcsoportban, de a boltokra vonatkozó legtöbb állítás a fiúruhákra is igaz. Az árakat valósak, de tájékoztató jellegűek, hiszen a leárazások egyre fokozódnak! Galériákban mutatjuk, mibe öltöztetheti idén nyáron a gyereket.

Zara

Talán a spanyol cég a leginkább trendérzékeny, olyannyira, hogy a legtöbb ruhájukat simán elfogadnám felnőtt méretben. Az idei nyári kollekciót a trópusi motívumok jellemzik: papagájok és flamingók, orchideák és szörfös motívumok díszelegnek a pólókon, kisblúzokon. Nagy a választék és sok a kiegészítő, főleg a nyári sapkák, cipők és szandálok. Meglepő, milyen sokféle anyagot használnak, a pamut mellett a sokadik reneszánszát élő farmeranyag és a bőrhatású textíliák is ott virítanak – utóbbi szó szerint.

H&M

A svéd ruházati cég a skandináv hagyományoknak megfelelően szinte kizárólag pamutban utazik, és az inkább tetszetős Zarával ellentétben ezek praktikusabb darabok, és árban is a legjobbak közé tartoznak, a leárazás pedig itt szokott a legnagyobb mértékű lenni. A H&M-ben megbízhatóan jó tervezőkkel/grafikusokkal dolgoznak, ami a ruhán van, az jól is néz ki. Tobzódnak az állatos motívumokban, főleg a cicák cukik, de itt is vannak kanárik – ezek olyan ruhák, amiket nem kell a gyerekre erőszakolni, mert biztosan szívesen veszik fel őket.

F&F  

Tesco sajátmárkás ruházati kollekciója alapszinten teljesít, de ami a bébi kategóriában még tökéletesen megfelel, nagyobb korban már nem elég. A kevés kislány és kisfiú ruha közül sokat kellett válogatnunk, mire néhány jobb darabot találtunk – ami azért is furcsa, mert szinte bármelyik találomra kiválasztott turkálóban sokkal több mutatós ruhát találni. Árban viszont kétségkívül ez a legjobb.

GAP

A klasszikus amerikai márka ragaszkodik imidzséhez, így klasszikus, időtálló darabokkal és vastagabb, strapabíró anyagokkal dolgozik, nem akar mindenáron trendkövető lenni – igaz, akadnak a lányoknak bajszos cicás, a fiúknak képregényhősös pólók és szalmakalapok. A virágmintás és pöttyös darabok minden évben újra megjelennek – és mindig ezek a legszebbek. A választék meglepően nagy, az árak viszont magasabbak a hazai átlagnál és a leárazás sem túl jelentős.

NEXT

A gyerekruhákat (is) elnézve egyre inkább az az érzésünk, hogy a NEXT az Egyesült Királyság válasza a GAP-re. Hasonlóak a fazonok, anyagok és minták, inkább egyéni preferencia, kinek mi jön be jobban – nekem a NEXT, és főleg azért, mert a kislányruhák tényleg rendre jó szabásúak és remek anyagból készülnek. Idén több kollekcióval is jelentkeztek – Poppy, Hopscotch, Puppy Love vagy Blue Bird fantázianéven –, és mindegyik színes, mutatós.

Futottak még

Az F&F mellett szintén sajátmárkás Tesco kollekció a Cherokee, és a C&A is nagy, középkategóriás kínálattal rendelkezik. Szép, bár nem túl nagy gyerekkollekcióval bír a Benetton, erősebb a Marks&Spencer, de akinek futja a pénzéből, az rendelhet Paul Frank vagy French Connection (FCUK) gyerekruhát is, főleg a neten keresztül, és, ha fontos, ki szerepel a ruhán, akkor a Disneyéktől érdemes vásárolni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra