Kitört a háború a dagicikiző anyuka miatt

Maria Kang háromgyerekes anyuka, tulajdonos és igazgató két idősek otthonában, van egy nonprofit fitneszvállalkozása, emellett fitneszblogger és szabadúszó író. Sokat dolgozik, és nagyon jól néz ki. Egyértelműen, és saját bevallása szerint is fitneszkattant. A közelmúltban közzétett egy fényképet a Facebook oldalán, a fotón aligruhában mutatja meg tökéletes alakját és három kisfiát, a felirat pedig a következő: "Neked mi a kifogásod?"

A dolog aligha érdemelne egyáltalán említést, ha nem tört volna ki médiaháború emaitt, a közzétett képre néhány nap alatt 12 ezer komment érkezett, ezek nagyobb része felháborodott vagy gyalázkodó. Maria Kang nagyon eltalált egy érzékeny pontot, ami miatt tömegek érezték úgy, a poszt valódi célja a "fatshaming", vagyis a kövérek megszégyenítése.

599328 649761945054764 604047418 n

Maria Kang fényképe és kérdése pedig hirtelen médiajelenség lett, amit elkezdtek tárgyalni a magazinműsorok, blogok, az internetes portálok, és modellek, anyukák, fitnesznők és férfiak elemzik hótkomolyan, mi volt Maria szándéka a fényképpel, miért volt/nem volt megfelelő a kérdésének stílusa, és vajon kicikizte-e a kövéreket, vagy gondolatébresztőként pont arra kívánt utalni, hogy a jó alak mindenkinek elérhető.

A jelenséget nem kell nagyon túlragozni, szerintem Maria Kang, a fitneszmániás anyuka valóban jól néz ki, nyilván jobban, mint mi a legtöbben a gyerekünk nyolchónapos korában. Ezért nyilván sokkal többet is tesz, mint mi, átlagemberek. A fotóban egyértelműen volt egy kis nárcizmus, nézzétek meg, milyen jó nő vagyok. Ugyanakkor az érvelés valid, ha neki sikerül, akkor mindenkinek sikerülhet.

Ami szerintem sokkal érdekesebb, hogy vajon miért lett ekkora hisztéria egy ilyen fotó körül? Miért érezték úgy tömegek, hogy őket megtámadták?

Maria Kang a hisztéria kitörése után reagált a Facebookon, és bár ő bocsánatkérésnek nevezte saját válaszát, valójában mindenkit elküldött a jó francba. A következőket mondta:

„(...) Sokan azt mondják, zaklató vagyok, aki megszégyenítette a kövéreket, és bocsánatot kell kérnem, amiért megbántottam a nőket. Itt most először és utoljára kérek bocsánatot.

Sajnálom, hogy ilyen rosszul érintett egy fotó, és arra ilyen negatívan reagáltál. Nem fogom részletezni, hogy mennyit szenvedtem a genetikai örökségemmel, hogy táplálkozási zavaraim voltak, hogy teljes munkaidőben dolgozom két vállalkozásban, hogy nincs bébiszitterem, nem vagyok természetesen vékony, és nem dolgozom személyi edzőként. Azt sem fogom megemlíteni, hogyan álltam ellen a fagyi, a sült krumpli és a csoki iránti vágynak terhesen, és hogyan nem használtam a növekvő pocakomat kifogásként arra, hogy tunya legyek.

Amit viszont mondani fogok, az a következő. Az, hogy te valamit hogyan értesz, az nem az én hibám. Hanem a tiéd. Az életed, a tested, és a sorsod uralása felé vezető első lépés az, ha uralod a gondolatokat a fejedben. Azokat nem én hoztam létre. Te hoztad létre. Szóval, ha továbbra is gyűlölni szeretnéd a fotómat, szokj hozzá, hogy életed hátralévő részében rengeteg mindent fogsz gyűlölni. Hibáztathatsz, panaszkodhatsz, vagy elérhetsz a gondolkodás egy új szintjére azzal, hogy megküzdesz a saját agyadból előjövő negativitással.

Így aztán a kövérség, és azok, akik az elhízással kapcsolatos betegségekkel küzdenek, szó szerint „nagyobb” problémát jelentenek, mint ez a fénykép. Talán itt lenne az ideje, hogy ahelyett, hogy tojáshéjakon óvatoskodjuk körbe az emberek érzéseit, végre a lényegre is térhetnénk. Szóval: neked mi a kifogásod?”

Önök szerint valóban bunkó volt Maria Kang eredeti fotója? Mi lehetett az oka, hogy egy ilyen, kissé nárcisztikus, ám nagyjából érdektelen megnyilvánulásból ekkora botrány lett?

Maria Kang szerintem

Oszd meg másokkal is!
Mustra