Úristen, pornót néztek a gyerekek!

Szóval a sztori a következő. Összejön egy társaságban négy család. Mi a másik háromból egyet ismerünk, azokat sem igazán, haverok vagyunk, nyaranta kétszer-háromszor összejövünk. A gyerekek kivétel nélkül lányok, hattól tíz évesig.

A nyolc éves lányom elkéri a telefonom, hogy megnézzen valamit a guglin. Simán odaadom, tudom, mit internetezik, ha használja, az én gépemet használja, úgyhogy látom, néha meg is nézem, hogy mit keres, mvel játszik. Egy idő után visszakapom a telefonom, mert lemerült.

shutterstock 148516352

Elmúlik az este, a gyerekek hol eltűnnek, hol feltűnnek, játszanak, karkötőt fonnak, hintáznak. A felnőttek beszélgetnek, sztorizgatnak, a négyből három férfi persze valamilyen módon a médiában dolgozik. Az egyik speciel Éjjel-nappal Budapestet néz a 10 éves lányával, másik lány hatéves, a harmadik 8, és van köztük még hétéves is..

Este hazaérünk, töltőre teszem a telefonom, bekapcsolom az opera minit - aminek van az a jó tulajdonsága, hogy egyből a nyitólapra teszi a legutóbb nézett oldalakat. És mit latok: milf.sex.hu, dögös milf partnert keres, satöbbi.

Miután tudom, hogy nem én voltam, kérdezem a lányom, mégis mit kerestetek a telefonon? A válasz: a Panni volt az, és egyébként sem tudtuk megnézni. Mélyebben nem mentünk bele, csak anyjával egyetemben megjegyeztük, hogy de hát mégis minek, meg eljön ennek is az ideje, szerintünk ez neked meg annyira nem érdekes, magyarán hárítottunk, ahogy kell. Lehet, hogy hiba, de ha elkezdem oktatni a 8 éves gyereket a pornóról, akkor meg is kéne mutatnom neki, amihez őszintén szólva semmi kedvem, mert néha ugyan nézek pornót, de ezt nem a gyerekkel teszem, ha már. Ugye. Másrészről meg biztos vagyok abban, hogy nem a lányom keresett rá, mert tudom, mit csinál a neten, ezért sem kap saját tabletet, laptopot, telefont, bármennyire is kéri.

Néhány nappal később aztán jön a telefon gyermekeim anyjának a házigazda anyától, aki egyébként pont a legkisebb, olvasni, írni meg nem tudó 6 éves lány anyja, hogy hát látták a tabletjükön, hogy a gyerekek megnéztek egy rövid pornófilmet. És innentől jöttek a kérdések. Hogy ezt így hogy? Az ő gyerekük sosem, és ez ugye reális is, hiszen hogy keresne rá a milfre egy gyerek, aki nem tud írni. Magyarán a lányom és a másik, nagyobb lány került a célkeresztbe.

shutterstock 90896291
Shutterstock

Aztán jöttek a kérdések, már csak magunkban: beszéljünk-e az egész sztoriról a harmadik szülővel, a saját gyerekünkkel beszéljünk-e róla, mert ha beszélünk, szerintem feleslegesen keltjük fel az érdeklődését egy olyan dolog iránt, amivel úgyis találkozni fog majd, de ha most beszélünk, akkor tuti elkezd érdeklődni iránta, ha meg megtiltjuk, akkor nyilván más sem fogja érdekelni. Meg, hogy egyáltalán: tetemre hívjuk-e a harmadik szülőpárt, hogy hát izé, figyelj, a 10 éves lányotok ilyeneket néz, ráadásul pornót nézet a kisebbekkel is, hát ez hogy van. Hiszen mi közünk hozza? Mit mondjanak egy hatévesnek erről? Mondjanak-e valamit?

Szóval ezer kérdés jött ki a közös halászlevezésből. Mi azóta ezt azon a két mondaton kívül nem feszegettük otthon, de rohadtul érdekel, hogy ezt hogy érdemes kezelni, van-e erre valami olyan módszer, ami nem három szülőpár végzetes összeveszésével jár, ilyenek.

Ha van jó ötlete esetleg tapasztalata, írja meg kommentben, tanuljanak mások is belőle.

Oszd meg másokkal is!
Mustra