Ilyen egy királyi szülés

Ahogy közeledik Katalin hercegné július közepére várt szülése, úgy lesz a szigetország (és most már az USA) sajtója is egyre izgatottabb, és foglalkoznak egyre többet a témával. Összeszedtük a legérdekesebb tényeket.

Katalin és Vilmos a királynő születésnapi ünnepségén június 15-én, ez volt a hercegné utolsó hivatalos megjelenése a szülés előtt
Katalin és Vilmos a királynő születésnapi ünnepségén június 15-én, ez volt a hercegné utolsó hivatalos megjelenése a szülés előttMax Mumby/indigo / Europress / Getty
  • Katalin és Vilmos első gyereke a brit trón várományosa lesz, függetlenül attól, fiú lesz-e, vagy lány.
  • Bár az angol királyi családban eddig nem volt szokás bejelenteni, mikor érkezik az új trónörökös, a pár annyit mégis közzétett, hogy a szülés július közepén várható.
  • Katalin és Vilmos az angol szülők azon 25 százalékához tartozik, akik úgy döntöttek, nem szeretnék előre tudni a bébi nemét. Legalábbis eddig sikerült erről meggyőzniük a brit sajtót.
  • Katalin a paddingtoni St. Mary kórház Lindo részlegében szül majd, ugyanott, ahol 1982-ben Diana szülte Vilmost, majd két évvel később Harry herceget. A Lindot tavaly totálisan felújították. Az orvosi csapat vezetője a királynő hivatalos szülész-nőgyógyász-orvosa, Marcus Setchell lesz. A kórház rendelkezik az esetleges problémás szülések ellátására alkalmas részlegekkel is.
A St. Mary kórház, itt születtek Diana és Károly gyerekei, és itt szül majd Katalin is.
A St. Mary kórház, itt születtek Diana és Károly gyerekei, és itt szül majd Katalin is.Ralph Hodgson Photographer
  • A kórházban egy természetes szülés magánlakosztályban akár 10 ezer fontba (3,6millió forintba) is kerület, az indítótarifa egynapos ellátással körülbelül 5 ezer font. A hercegné szobájában tévé, rádió, internet, hűtő, telefon és széf is lesz, a friss újságokat minden nap megkapja. A szülés után bor és pezsgőlapról választhat, ha szeretne a jelenlévőkkel koccintani a baba egészségére. Ha megkívánna valami finomat, rendelkezésére áll egy szakács-csapat is, emellett pedig természetesen nővérek, csecsemős nővérek, támogató szakemberek, nőgyógyászok, újszülött-szakorvosok és aneszteziológusok is 24 órában rendelkezésre állnak.
  • A hercegné a hírek szerint természetesen szeretne szülni, felkészülése során a "hipnoszülés" elveit tanulmányozta. Ez egyfajta mélyrelaxációs technika, amely lehetővé teszi, hogy a szülő nő végig kontroll alatt tartsa a folyamatot, képes legyen elengedni a fájdalmat, de legalábbis ne rémüljön meg attól, ne érezze azt kezelhetetlennek.
  • A szülés során Katalin mellett lesz édesanyja Carol, testvére Pippa, és a tervek szerint Vilmos herceg is, aki elképzelhető, hogy helikopterrel érkezik majd Észak-Wales-ből, ahol katonai pilótaként jelenleg is dolgozik. Vilmos két hét fizetett szülési szabadságot kap a bébi érkezése után, ebben az időszakban hetente 136.78 font fizetést kap.
  • Nagyon valószínű, hogy a fenti felállás miatt a Middleton család előbb fogja tudni az új trónörökös nemét, mint maga a királynő. Második Erzsébetet Vilmos hívja majd fel a hírrel, méghozzá mindenki más előtt, édesapja, Károly is csak ezután következik majd.
  • Miután Vilmos visszatér a munkájához, Katalin hat hétre a szülei berkshire-i birtokára költözik. A hercegi pár leendő kensingtoni otthonában jelenleg felújítási munkák folynak.
  • A hagyományoknak megfelelően a bébi születését a Buckingham palota elé kihelyezett állványon, egy vajszínű, fejléces dokumentumon jelentik majd be. Ugyanez az állvány szolgált arra is, hogy bő harminc éve Vilmos születéséről informálja a briteket. Bár a palota gyakran kommunikál twitteren, most kifejezetten ragaszkodnak ahhoz, hogy ne az legyen az első csatorna, ahol a baba születését bejelentik.
Ezen az állványon jelentették be Vilmos születését is 1982-ben. Most is szerepet játszik majd.
Ezen az állványon jelentették be Vilmos születését is 1982-ben. Most is szerepet játszik majd.Fox Photos / Europress / Getty
  • A dokumentumot Katalin orvosai írják majd alá, ezután egy ott várakozó sofőr rendőri kísérettel szállítja a papírt a Buckingham palotába. Ez azonban csak akkor lesz így, ha a bébi reggel 8 és este 10:30 között születik, ha ezen az időszakon kívül, akkor a palota szerint "nem lenne ésszerű" az embereket ugráltatni.
  • Ha a trónörökös éjjel látja meg a világot, a hírt először közleményben jelentik be, és a vajszínű papírt csak másnap reggel 9 órakor teszik ki az állványra. A palota egyik szóvivője elmondta: mindannyian abban reménykednek, hogy a kétségkívül színpadiasabb, de számukra fontos, méltóságteljes, hagyományos módon jelenthetik be a nagy hírt.
  • Akárhogyan lesz is, az első bejelentést követően bővebb elektronikus közleményt is kiadnak majd, amelyben olyan részletek is helyet kapnak, mint például a bébi születési súlya.
  • Bár ez egy nagyon személyes élmény, Katalin és Vilmos is tudják, hogy egyben népünnepély is, és hogy a bébi iránt óriási lesz az érdeklődés. Megértik, milyen rengeteg ember szeretne osztozni az örömükben - közölte a palota szóvivője.
Oszd meg másokkal is!
Mustra