no

Mégsem zár be a Vidámpark?

Múlt héten jött a hír, hogy a Csodák Palotája után december 4-től újabb gyerekattrakcióval lehet szegényebb a főváros, ha a közgyűlés elfogadja az ebben az előterjesztésben javasoltakat. A Fővárosi Közgyűlés viszont a héten mégsem szavazott az előterjesztésről, indolást nem tettek közzé.

szomorupark13
Nagy Attila / Index

A fent is belinkelt tervezet szerint a Vidámpark működtetése évi 50-150 millió forintjába kerül a fővárosnak. A bezárás költségei 488 millió forintot tesznek ki, az előterjesztés szerint a Vidámpark értékesíthető vagyonelemei "óvatos becslés szerint" összesen 100-250 millió forint bevételt hozhatnak.

Hogy lenne jó?

Az előterjesztés szerint a Vidámpark területét az Állatkert kapná meg, azzal a kikötéssel, hogy a műemléki épületek és tárgyak megóvásáról a jövőben is gondoskodiuk kell, ezek közé tartozik a Körhinta, a Hullámvasút, a Lézerdodzsem tetőszerkezete és a Barlangvasút.

A javaslatban szerepel, hogy míg az állatkert látogatószáma 1 millió fő körüli, a Vidámparké 300 ezer körül ingadozik, és arra is kitérnek, hogy az Állatkert területének megnagyobbítása évek óta napirenden van.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra