no

Dizájnbútor fillérekből, elszántaknak

Íróasztal kéne a gyereknek. Legyen olcsó. Legyen valódi fából, nézzen ki jól, passzoljon a szobába, legyenek fiókjai. Na, ez az, ami nem létezik. Lehetne persze venni 20 ezerért sok helyen asztalt, de nem visz rá a lélek, ronda és/vagy ócska mind. Az íróasztal is olyan tétel, aminél a jó-olcsó-azonnal hármasból kettő választható.

Mivel olcsón gagyit vagy drágán jót venni a hülye is tud, nézzük, mire jut, aki olcsón akar egy igazi csúcsdarabot. A jó hír az, hogy ideális esetben bárkinek olyan asztala lehet fillérekből, amiért dizájnboltban kicsengetné a százezreket. A rossz meg az, hogy meg kell dolgozni érte.

orangesattic BA-horz

A recept a következő: veszünk egy jó fazonú, jó fából készült de lepukkant asztalt, és csinálunk belőle egy menőt. Mivel évek óta nem bírok lekattanni a DIY (csináld magad) blogok olvasásáról, túl vagyok már néhány ilyen rohamon. Ha valamit megtanultam az az, hogy ilyesminek csak olyan ember álljon neki, aki nem veszti el félúton a türelmét. Ha hiányzik a türelem és/vagy a precizitás, a végeredmény egy összegányolt rémség lesz, aminél kevés cikisebb dolog lehet a lakásunkban.

És hogyan csináljuk? Rengeteg hasznos infót találtok bútorfestésről magyarul itt, és angolul itt. Lepukkant asztalokért pedig érdemes nézelődni a vaterán, teszveszen, bolhapiacokon, garázsvásárokon, és felhalmozni hajlamos rokonaink/barátaink pincéjében.

Rengeteg ötletet és iránymutatást lehet találni blogokban, például az összeállítás egyetlen magyar szereplője, Csorba Anita blogján, vagy Katánál, a Kicsi Házban. Az ő tapasztalataik jobban hasznosíthatóak, mert ők is itthon szerzik be az anyagokat, eszközöket.

Rengeteg amerikai blog is van a témában, ezeket is érdemes nézegetni, viszont az itt leírt anyagok és árak szinte teljesen értelmezhetetlenek itthon. Aki sok mindent szeretne egy helyen, nézegesse a Better Aftert, a galériában pedig a következő blogok projektjei és fotói szerepelnek: All Things Thrifty, a Centsational Girl, a Before Meets After, az Orangie's Attic, az 508, a The Decorative Paintbrush, és a Little Busy.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra