Ön szülne MRI-ben?

A berlini Charité orvosai olyan felvételt hoztak nyilvánosságra, amely egy szülés végső fázisát még sosem látott módon- nyitott MRI készülék segítségével - szemlélteti valós időben.

A kis Duncan születését ugyan már 2010 novemberében megörökítették, de a felvételeket csak pár napja láthatjuk a világhálón. A 24 éves anya egy speciális nyitott MRI készülékben feküdt a szüléskor, amelyben némileg mozogni is tudott, és az orvosok is könnyen el tudták látni.

Szülésről készítettek már korábban is röntgensugarakkal, illetve ultrahanggal felvételeket, azonban ez a mostani képfelvétel annyiban újdonság, hogy az igazi valóságot, valós időben mindenféle egészségkárosító hatás nélkül képes bemutatni.

Az orvosok nagyon figyeltek az anya és a gyermek közérzetére és egészségére, ami megmutatkozik abban is, hogy az MRI készüléket kikapcsolták, még mielőtt a baba a szülőcsatornából kibújt volna, hiszen a gép nagyon zajos, s nem akarták őt megijeszteni. Az anya epidurális érzéstelenítést és füldugót kapott.

Szülnél MRI-ben?

Az orvosok várakozásai szerint ez a felvétel nagyban hozzájárul majd a szülés közbeni komplikációk hatékonyabb megismerésében, s olyan kérdésekre is választ remélnek, mint például miért van az, hogy a szülések 15 százalékánál leáll a szülési folyamat, és végül császármetszést kell alkalmazni.

Ti mit gondoltok? Az orvostudomány, és sok más baba érdekében szülnétek MRI-ben? Vagy azért ez mégiscsak kicsit erős? Lehet szavazni!

Oszd meg másokkal is!
Mustra