Kismamaruhák: lehangoló választék és árak

Úgy gondoltam, kismamának lenni a világ legjobb dolga, ami valószínűleg így is van, csak éppen nem Magyarországon! A legjobb, ha az ember lánya egy dekát sem szed fel a várandóssága alatt, mert a kismamaruhák nemcsak hogy drágák, de a választékkal sem lehetne Dunát rekeszteni.

Elindultunk páran a szerkesztőségből, hogy felkutassuk a kismamaruha-boltokat – hol milyet találni és mennyiért. Az eredmény egészen lehangoló: a jó minőségű, szép ruhát nem az átlagkeresetű fiatalok pénztárcájához szabták, olcsó meg egyszerűen nincs! Gyatra minőségű van, de az is elképesztően drága!

Első utunk a b.boom üzletébe vezetett, ahol ugyan gyönyörű ruhákat láttunk, de a főleg dán mama·licious termékeit forgalmazó bolt ruhácskáit nem tudja bárki megfizetni. A szűk kis üzletben változatos a kínálat, van trikó, atléta, rövidnadrág, kisruha, hosszú ruha, farmer, kabát  és felöltözős/munkába menős is. A próbafülke eléggé aprócska, egy hathónapos terhes kismama elég nehezen mozoghat benne. Ráadásul lépcsőn kell lecsattogni az üzletben, és  parkolni sem valami egyszerű a bolt közelében, ugyanis a két Mammut között fekszik. Az eladó lány kedves volt, csak szegény kicsit megkavarodott, hogy próba után az összes ruhát visszatettük a helyére; mi meg kellemetlenül éreztük magunkat, hogy netalántán azt feltételezi, hogy elloptunk valamit. A felsők 3999 forinttól indulnak 12.490 forintig, ruhák 5990-től 16.490-ig, gatyák 2490-20.990 forintig. Ami elég necces, az a rövidnadrágok ára. Eszméletlenül jól néznek ki, de tízezer forint alatt nem is találtunk! Pluszpont jár a boltnak a weboldaluk miatt. Nagyon jól áttekinthető, és minden olyan információ fel van tüntetve, amire csak kíváncsiak lehetünk!

A HelloMamy Kismamaruha Outlettől sokkal többet vártunk. Úgy hirdeti magát, hogy világmárkák outlet áron, ami azért egy kicsit erős! Azon kívül, hogy az outlettől nagyon messze van, sokkal inkább hasonlít egy turkálóra, mint egy dizájner outletre. Ahogyan azt már megírtuk, nem vagyunk ellene a second hand boltoknak, de a HelloMamiban nem túl sok jó portékát találtunk. Az eladó itt is nagyon kedves volt, és mindent készségesen elmondott, de az árukészlet nem győzött meg. Ami szimpatikus: van nyári ruci ötezer forintért, és van ugyanennyiért farmer is. Igaz, hogy XS-es mérettől XXL-ig vannak holmik, csak éppen az egyes darabokból nincsen méretválaszték.

A magyar HelloBaby Collection igazán kellemes csalódás volt! Szép, igényes az üzlet, és a ruhák is felveszik a versenyt bármelyik külföldi, ismert kismamabolt készletével! Az idei kollekciót Gryllus Dorkával reklámozzák; a fotók és a ruhák eszméletlen jók, a színésznő viszont maradjon inkább a színpadon… Ami a legjobban tetszett, hogy közvetlenül a bolt mellett van a HelloBaby outlet üzlete, ahol igaz, méretválaszték nem igazán van, de 50-70%-kal olcsóbban kínálják az árut. Érdemes benézni, hátha talál magának valami jó darabot nyárra pár ezer forintért! A weboldaluk rászorul egy kis csinosításra, és az sem lenne baj, ha sokkal több információt tartalmazna a ruhákról. Valamivel alacsonyabbak az árai, mint a b.boomnak, de az az egy-két ezer forint nem jelentős eltérés. A kérdés csak az, ha ez hazai produktum, miért nem lehet olcsóbban árusítani?!

Itthon nincs, de rendelhető

Személyes kedvenc az angol mothercare üzlete. Sajnos Magyarországon még nincs boltjuk, pedig nagyon elférne a piacon! Az árai ugyan nem szállnak versenybe a H&M-éivel, de óriási a kínálatuk, és borzasztó aranyos feliratokkal, illetve mintákkal látják el különböző ruhadarabjaikat. Ami ebben az áruházban jó, hogy minden, ami kell egy kismamának és születendő gyermekének, egy helyen megvásárolható, ha nem is olcsón, de legalább jó minőségben! Érdemes átböngészni az oldalt, és összeállni pár anyukával, mert a szállítási költség 9370 forint.

A C&A kismamarészlegén alig-alig akad tavaszi/nyári ruha, sokkal inkább a téli kollekció kapott szerepet. Valószínűleg rajtuk maradt, mert 20%-os kedvezménnyel kínálják. Az a pár darab, ami erre az idényre vonatkozik, nem valami színes, és olcsónak sem olcsó: egy sima kék szoknya 7590, egy virágos blúz 5590 forintba kerül. Itt inkább konszolidált termékek vannak, de semmiképpen sem "napfeldobós" darabok!

Nagyon helyes ruhákat kínál a H&M, és végre egy hely, ahol már 2500 forintért topot, 3990 forintért pedig tunikát is árulnak! Szerencsére a honlapjukon át lehet böngészni a teljes kínálatot, aztán csak be kell szaladni és megvenni. Attól nem kell tartani, hogy ami a weboldalaikon megtalálható, az a boltban nincs, mert erre kínosan ügyel a svéd cég. Persze a legjobb akkor lesz, amikor már hazánkban is lesz házhozszállítás, így a plázázást is kihagyhatjuk az életünkből, mert hát aki bemegy a H&M-be, az a többi boltot sem hagyja ki, és akkor az otthon betervezett büdzsé többszörösét költi el…

Olvasónk véleménye

Andrea (akinek három gyermeke van), a Dívány Shopaholic blogjának rendszeres olvasója szerint „Iszonyatosan jó ruhákat lehet kapni, de igen, azok már nagyon drágák. Viszont ki lehet fogni akciókat, amik mindig mindenhol vannak, és a ruhák egy része a szoptatási időszakban is még simán használható. Na meg barátnők között folyamatosan forognak az ilyen cuccok is! A kedvencem akkor is Illéssy Lenke kollekciója. Vettem nála elég sok kismamaruhát. Abszolút megfizethető volt, és nem jött velem szembe az utcán!”
Kolléganőnk, Zsuzsa tizenkét éve még Németországban vadászott kismamaruhák után, itthon annyira szegényes volt a választék. „Ma már szinte bármilyen stílusban be lehet szerezni ruhákat, kérdés csak az, hogy megéri-e arra a pár hónapra, illetve, hogy hogyan lehet olcsón megúszni a dolgot. A kismamaboltokban elég sok olyan ruhát lehet kapni, ami nem várandósoknak is tökéles, de a címke miatt legalább dupla annyiba kerül, mint a sima változat. Nyilván senki nem jár szívesen a férje kinyúlt pólójában, de szerencsére a second handek egy része felkészült a babarohamra, és jó cuccokat lehet találni ott, viszonylag olcsón. Egyébként meg érdemes körbekérdezni a barátnőket, illetve fórumokat nézegetni, mert fillérekért lehet cuki darabokat találni."

A Mammystic kínálata eléggé külvárosias, viszont ahhoz a pénztárcához viszonyítva luxuskategória! A szoknyák 6-8000 forintba kerülnek, a gatyák nyolcezer körül mozognak. A weboldaluk egészen jó, de lehetnének jobb minőségű fotók is feltöltve.

Következő cikkünkben feltérképezzük, mi újság a kismama fehérneműkkel, illetve hogy a turkálókban milyen cuccokat kapni!

Oszd meg másokkal is!
Mustra