A szex vajon mi?! (Apa felvilágosít)

Két gyerek után, ha másról nem is, de arról van némi fogalmam, mi is az a szaporodás. És messzinek tűnik ugyan, de lassan érik Eff felvilágosítása, mint olyan. Mert kérdések meg helyzetek már most vannak.

(Én vagyok az Apád! – előző rész: önállósodik a gyerek)

A felvetődő kérdések egy része Eff saját fejében fogalmazódik meg, egy része pedig azért, mert a kicsit idősebbektől hall ezt-azt a játszótéren. A nagyobbak meg a legtöbbször egy kicsit (félre)tájékozottabbak. Amúgy meg nem is annyira probléma a dolog, még csak kínosnak sem érzem igazán, csak az a nehéz benne, hogy úgy kell elmondani a dolgokat, hogy értse is, meg azért maradjanak még felfedezetlen területek. És persze az is biztos, hogy a lányoknál más jellegű kérdések vetődnek fel, de azt nem tudhatom.

A legfontosabb

Természetesen a fütyi. Hogy az mire való? Meg a golyók ott alatta? Meg mije van a lányoknak? Valamit persze mondunk rá, ami közel áll a valósághoz. Mindenesetre, ha nem is tudja még teljesen, mire való a fütyije, a maga módján használja pisilésen kívül is. Gyűrögeti, fogdossa, csak úgy élvezetből. Mi meg mondjuk, hogy ezt nem illik. Mint ahogy az orrát túrni sem. És ez a nem illik dolgot elmagyarázni talán még nehezebb, mint szexuális felvilágosítást tartani...

Zavarba ejtő?

Én annak idején egész felvilágosult voltam. Mire iskolás lettem, gyakorlatilag mindent tudtam – a Gólya hozza...? című, alapműnek számító könyvből meg a szüleimtől származó információkból. A mai gyerekek mintha hamarabb találkoznának a kérdéskörrel. Azt nem vagyok hivatott eldönteni, hogy ez jó vagy rossz-e, de leginkább is-is. És vannak érdekes pillanatok. A keresztlányommal sétáltattam egyszer a kutyát, ő olyan 10 éves lehetett. És amerre mentünk, volt egy szex shop, a kirakaton feliratok, az is, hogy szexuális segédeszközök. Megkérdezte, az meg mi? Motyogtam, hogy szexis fehérneműk és hasonlók. Aztán mondta, hogy ő tudja mi az a szex. Hogy két ember meztelenül fekszik az ágyon. A gyerekek születésével mintha nem hozta volna kapcsolatba a dolgot, mert kérdezte, hogy én Á-val szexeltem-e már? Mondtam, hogy persze, mert akkor Eff se lenne. Pedig ekkora gyerekeknek már nyugodtan lehetne beszélni erről az iskolában is, ha máshol nem. És persze Eff is félre van vezetve bizonyos ügyekben. Kérdezte, hogy a betét az mire való, amikor meglátta a fürdőben. Arra, hogy anyunak illatos legyen a popója? Igen! Az óvszer pedig gyógyszer.

Cukiság

És persze van a témának egy szirupos vonulata is. Próbáltunk már olyasmit magyarázni Effnek, hogy vannak az emlősállatok, meg van, amelyik tojással szaporodik. És lehet kérdezgetni, hogy mivel szaporodik az elefánt? Petével. Amikor meg nevetünk rajta, akkor mondja, hogy: jaj, nem tudom. És vannak a kalandok. Állítólag csókolózott egy kislánnyal a téren. Kérdeztük, hogyan esett meg a dolog? „Háát, álltunk a bokrok mögött, én kinyitottam a szám, ő meg bekapta az orrom."

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek