Hová menjünk a gyerekkel pihenni? Írd meg nekünk!

Új sorozat indul a Porontyon!

Te nem unod, hogy minden szálláshely azt állítja magáról, mennyire gyerek-/család- vagy éppen bababarát hely is ő? És aztán hányszor csalódik az ember programok, facilitások és szolgáltatások híján? Ezt megelégelve gondoltunk egyet.

Gyerekhotel-figyelőnkben lesz majd szálloda és vidéki magánszálláshely, német csiriviri és dünnyögős horvát panzió, egy lesz a közös bennük: hogy mindről kiderül, valójában valók-e a kisgyerekes családoknak.

Kedves Olvasó, rád is számítunk! Ha van olyan szálláshely, ahol a közelmúltban gyerekkel pihentél, írj róla a lenti kérdések segítségével és nyerj egy családi hétvégét!

A bababarát hotel kifejezést manapság már arra a helyre is ráfogják, ahol az ebédlőben kitesznek egy leharcolt etetőszéket és a kis méretű sültkrumplira azt mondják, gyerekadag. A szállodákban általában már nem lepődnek meg, ha az ember gyerekágyról kérdez, kisebb helyeken viszont bele lehet szaladni abba, hogy a "gyerekágy" egy tábori ágy a sarokban, néhol pedig inkább azt javasolják, az ember vigye az extrákat maga. De akkor vajon hol kezdődik a bababarátság? És pontosan mit is jelent? A helyeket a különböző kategóriákban 1-től 5-ig osztályoztuk, ahol 1 a legrosszabb és 5 a legjobb vélemény.

1. Külcsín és belbecs

Nem mindenhol szeretik a gyerekeket, és van, ahol az egész hely atmoszférája arról szól: ide tényleg szeretettel várják a családot.Milyen az első benyomás a szálláshelyről és a vendéglátókról? Milyen a hely hangulata? Hogy néz ki? Hogyan állnak a gyerekekhez, és fel vannak-e készülve gyerekek fogadására? (van-e gyerekágy, gyerekmenü, stb.) Ha nem a legeldugottabb szobát adják csak mert kicsivel mész, ha a recepciós is mosolyog a gyerekre ahelyett, hogy rád szólna miatta, ha szép a hely és ahol a medence melletti bárban a csapos minden délután lufit oszt... akkor adj nekik ötöst.

Hány pontot érdemel? (1-től 5-ig)

2. A szolgáltatás

Mennyi minden egy helyen! A legkisebb dolgoktól a legnagyobbakig minden számít: van-e gyerekágy, tudnak-e bébiőrt kölcsönözni, van-e használható bicikli gyereküléssel, netán babakocsi, póniló, állatsimogató, esetleg uszoda gyerekmedencével? Ha semmit nem kell külön magaddal vinni, adj nekik ötöst!

Hány pontot érdemel? (1-től 5-ig)

3. Az ellátás

Érdekes dolog ez: a gyerekmenü nem egyenlő a kis adag spagetti/sültkrumpli illetve tejbegríz szentháromsággal. De van más? Mert ha igen, és az jó is: adj nekik ötöst!

Hány pontot érdemel? (1-től 5-ig)

4. Programok és játék

Van játszótér? Építőkockák? Homokozó, dömperrel? Legalább egy hinta? Trambulin, mászóvár, akadálypálya? Netán külön játszóház, ugrálóvár, és minden nap animátorok által vezetett játék és foglalkozás? Sőt, óvónők és beszámlázós bébiszitter?

És mindez hány pontot érdemel? (1-től 5-ig)

5. Árak, egyebek

Milyen egyéb programlehetőségek vannak a környéken? Van mit csinálni, ha rossz az idő? Milyen felnőtt programok vannak? Milyen egyéb tulajdonságai vannak a helynek, amelyeket nem soroltunk? (jó megközelíthetőség, szuper személyzet, kényelmes ágyak, tengerpart/fürdő/strand közelsége és minden más, ami az észbe juthat.)

Mennyibe kerül mindez? Kell pluszpénzt fizetni a programokért/szolgáltatásokért?

És pontban mennyit adnál mindezekért? (1-5)

6. Szubjektív vélemény

Mi a véleményed a szálláshelyről? Ajánlod másnak? Ha úgy érzed, mindent megkaptatok, amit egy szálláshelytől várhat az ember – írd meg nekünk, nekik meg adj egy ötöst.

Pontozás (1-től 5-ig)

És ha mindezt megírod, lehetőséged van megnyerni egy három napos szuper hétvégi  kiruccanást! Küldd el véleményedet "babahotel" tárggyal a poronty@divany.hu címre!

Köszönjük!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek