Bölcsi reality a Nyóckerből: totál KO voltam - Videó

Ertsey Katalinnak sem volt egyszerű az első napja, főleg, mivel 10 órát töltött a 8. kerületi intézményben. Három közéleti személyiség vállalta, hogy egy hétig ellátja a bölcsődei gondozók munkáját. Az LMP képviselője az egyik legmozgalmasabb helyszínt, a Józsefvárost választotta, ahol a bölcsődei babakészletben kínai és fekete babák is találhatók. Az első munkanapon önkéntesünk játszott, etetett, pelenkázott, és mondókával próbálta lekötni a gyerekek figyelmét. Lássuk, hogyan sikerült.  Bölcsi reality.

TSD7381

Előzmények:

Megtörtént a beavatás - Bölcsi reality 1. rész

Bölcsődei portrék: Ertsey Katalin

Ma este csak ennyit kéne írnom: minden tagom fáj. Tíz órát nyomtam le, valószínűleg egy óvatosabb start nem ártott volna, de mivel kedd és szerdán délután az eredeti foglalkozásomban is halaszthatatlan teendőim vannak, két hosszú napot vállaltam be ezek helyett, az elsőt rögtön kezdésként. Hiba volt. :) Amióta kiléptem a bölcsi kapuján, és normális ülésben/székben ülök (kocsiban, vacsoraasztalnál és most a gép előtt), azóta határozottan jobb, de két ponton nagyon fáj: a derekam és az achillesem. Ez utóbbi egy jelenleg is gyógytornával, fizikoterápiával kezelt csúnya sérülés, aminek minden óvatlanul és nem célzottan végzett fizikai aktivitás betesz. A derekam pedig 1-2 hete kattant ki, és csak lassan javul(t, mostanáig... most gyorsan romlik :)

Ha nem lett volna eleve ez a két mozgásszervi gondom, akkor ma este "csak" brutális fáradtság és izomláz lenne, az is épp elég. A legkeményebb a kisszék - a szó szoros és átvitt értelmében. Az én magasságommal 25 centis, gyerekpopóra méretezett hokedlin ülni kínszenvedés: térd, derék tropa. Ennél már a szőnyeg is jobb, vagy állni. Ebéd után irigykedve néztem a kicsiket, amint az igazak álmát alusszák, szépen, hosszan elnyúlva a kiságyukon...

A gyerekek édesek, helyesek, barátságosak, szuper jól elvoltunk. Lassan meg is tudom őket különböztetni, bár ma Brigi helyett Nórikát hoztam be az udvarról, az ajtóban valakinek feltűnt a csere, hát hiába, az egyenoveráll miatt nem könnyű őket megkülönböztetni.

A nap úgy kezdődött, hogy az izgalomtól nem tudtam aludni, rövid forgolódás után megnéztem az órát, és sajnos 3:48-at mutatott... Innentől már csak szakaszokban szenderedtem vissza, úgyhogy reggel 6-kor totál KO állapotban indultam neki a napnak. És ebből fakad az anyagiak terén elkövetett megengedhetetlen kicsapongás: muszáj volt megállnom egy kávéra, egy rohadt drága külföldi nevű helyen, ahol egy capuccino 590 ft. Nos, ennyit arról, hogy napi 1800 forintom van... Este 7-re estem haza, a gyerekeimet szerencsére a nagyszülők hozták el, nem a bébiszitter. Gyors vacsora, a lányok már ettek valamit, úgyhogy kb. 500 ft-os melegszendvics volt az összes további költségem. Most pedig beesem az ágyba.

Háztartási Napló

Koffein: 590,- Ft

Oszd meg másokkal is!
Mustra