Bölcsődei portrék: Ertsey Katalin

LMP, parlament, női jogok, esélyegyenlőség és fenntarthatóság - a bölcsődei kihívásra jelentkezett első képviselőnk ezeket a szavakat tűzhetné zászlajára. Miközben lavíroz a képviselőlét és az anyaság között, Ertsey Katalinnak még az önkénteskedésre is van ideje.
Bölcsődei portrék, 3/1.

A 45 éves Ertsey Katalin mögött hosszú szakmai múlt áll, bevallása szerint egyik éltető ereje mégis a közösségi lét. A budapesti építész családba született Katalin bölcsészdiplomáját magyar-esztétika szakon szerezte Pécsett, ezt követően az újságíró szakmát sajátította el, kiegészítve nemzetközi tanulmányokkal, valamint üzleti etika és esélyegyenlőségi szakértői oklevéllel. Jellemzően nonprofit szervezeteknél dolgozott különböző tanácsadói pozíciókban, majd átnyergelve a vállalati felelősségvállalás, a CSR mezejére, nem csak dolgozott a témában, de kutatta és tanította is azt.

A kétgyermekes anyuka első kézből tudja, milyen nehéz összeegyeztetni a munkát a családdal. Ezért is helyezi a nők helyzetének javítását és segítését politikusi munkája középpontjába, és bár a 90-es években még a külügyi vonalon mozgott, mostanra a téma erős szakértőjévé válva interpellál.

Munkái között érdemes megemlíteni a NIOK, az Autonómia Alapítvány, a gyerekek biztonságával foglalkozó United Way Magyarország és a Mott Alapítvány számára végzett feladatait, de részt vállalt az ENSZ fejlesztési programjának munkájában is, valamint a CEU Business School munkatársaként is dolgozott. 2005-től három éven át a Pannon CSR tanácsadója és alapítványának vezetője volt.

Képviselővé választása előtt saját alapítású cége, a Capilano Consulting keretében végzett szakértői, tanácsadói és oktatói munkát.

Önkéntes feladatai közé tartozott a magyar és a globális United Way kuratóriumi tagsága, az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványának felügyelőbizottsági tagsága, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács munkabizottsági tagsága és további számtalan magyar civil szervezetben végzett tanácsadói, szakértői tevékenység.

A Lehet Más a Politika alapító tagja, 2010-ben a párt országos listájáról választották képviselőnek.

Az egyhetes kihívásban számára a legfontosabb kérdés, hogy "vajon mennyit érnek a társadalomnak azok, akikre először bízzuk rá gyerekeinket." Mivel az egyetemi évei előtt képesítés nélküli munkatársként már dolgozott bölcsődében, talán nem éri meglepetés a héten. Ha mégis, arról biztosan tudni fogunk...

Oszd meg másokkal is!
Mustra