A World of Warcraft a világ legveszélyesebb játéka

A legveszélyesebb számítógépes játéknak ítélte egy svéd internetes portál a Blizzard közösségi internetes szerepjátékát, a World of Warcraftot (WoW). Állítását alátámasztja egy svéd gyermekvédelmi szervezet is, amely nemrég azt nyilatkozta, hogy a "WoW" az új kokain. Egy húszéves svéd fiú a közelmúltban azért került kórházba, mert összeesett, miután 20 órán keresztül "wowozott"



Az ilyen események nem ritkák: az Egyesült Államokban rendszeresen látnak napvilágot a számítógépes játékkal kapcsolatos igaz rémtörténetek, amelyek során az illető súlyos állapotba került a túlzott játék miatt, vagy akár bele is halt a szünet nélküli "wowozásba".



Svédországban rendkívül népszerű ez a játék - különösen a fiatalabb korosztály körében: a World of Warcraft európai szervereinek tekintélyes részét teszik ki tinédzser svéd játékosok - írja az MTI a thelocal nevű svéd hírportál alapján. A svéd gyermekvédelmi szervezet, a Stiftelsen Ungdomsvard már meg is kongatta a vészharangokat. Szerinte a World of Warcraft egész egyszerűen "az új kokain". - "Nincs egyetlen olyan játékfüggéshez köthető eset sem, amelyhez ilyen, vagy olyan formában ne lett volna köthető a World of Warcraft - hangoztatta "Sven Rollenhagen, a szervezet vezetője. A World of Warcraft-függésről szól a South Park rajzfilmsorozat egyik híres epizódja is.

A gyermekvédelmi szervezet és a svéd közegészségügyi intézet hadat üzent a játékaddikciónak, amely szerintük egyre vészesebb méreteket ölt az országban, ugyanakkor konkrét diagnózis még nincs erre a betegségre. A World of Warcraft 11,7 millió előfizetővel bír világszerte, és már a játékos világban is közismert, hogy milyen mértékű függést okozhat. A sajtó, a politikusok és a pszichológusok ezzel mégis ritkán foglalkoznak, miközben mindenhonnan az erőszakos témákkal való példálózásokat lehet hallani, írja az MTI.
Oszd meg másokkal is!
Mustra