Ezekben a városokban van a legnagyobb veszélyben a pénztárcád

GettyImages-1813718447
Olvasási idő kb. 3 perc

Lista készült a zsebtolvajlás miatt legveszélyesebbnek számító európai városokról, amelyek között ott vannak a kedvenc úti céljaink is. Mutatjuk, melyek ezek.

Még Európa legikonikusabb helyszínein is érhet bennünket kellemetlen meglepetés, egy, a Quotezone.co.uk utazási biztosító társaság kutatása szerint ugyanis egyes helyeken nagyobb eséllyel válhatunk zsebtolvajok prédájává, mint máshol. 

Zsúfolt városokban a legnagyobb a veszély

Amint arról az Újszó is beszámolt, gyakran használják ki a bűnözők a tömegeket vonzó, nyüzsgő európai nagyvárosokban bámészkodó turistákat, akik a történelmi nevezetességek iránti rajongásunk közepette elfelejtkeznek az értékeikről. A sűrűn lakott európai városok turistákat egybegyűjtő területei a lopásokra nézve ezért különösen nagy kockázatot jelentenek, így kedvenc európai úti céljainkon is váratlan meglepetésekben lehet részünk, ha nem figyelünk.

Európában is szép számmal akadnak turistákra veszélyes városok
Európában is szép számmal akadnak turistákra veszélyes városokOat_Phawat / Getty Images Hungary

Az olaszok vezetik a sort

A lista élén Olaszország áll, ahol a zsebtolvajlás leggyakrabban Rómában, a Trevi-kút közelében fordul elő: itt egymillió látogatóra 478 incidens jut.

A statisztikák különösen kedvezőtlen adatokat mutatnak a brit turistákra nézve.

A nem túl kedvező rangsor második helyén a francia főváros Eiffel-torony körüli környéke áll, amely után nem sokkal marad le a Barcelonában található Las Ramblas és a németországi brandenburgi kapu. Hollandia vöröslámpás negyedében is óvatosságra intik a turistákat, a lista szerint azonban a portugáliai Alfama sem számít veszélytelen helynek a zseblopások tekintetében. Ezt követi a törökországi Sultanahmet kerület, a görögországi Akropolisz Múzeum, de

ott a listán Lengyelország is Krakkó főterével, a Rynek Glownyval és az írországi Guinness Storehouse-szal.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ahogyan a többi, úgy a többi, ehhez hasonló statisztika sem jelenti azt, hogy ezekben a városokban mindenképpen áldozattá válunk. Jó azonban, ha tudjuk, hogyan lehetnek az értékeink a legnagyobb biztonságban. Az éberség a zsúfolt helyeken különösen hasznos lehet, ahogyan az is, hogy nem hagyjuk őrizetlenül a holmijainkat. Jól jöhetnek a táskánkon a biztonsági zárak is, ahogyan a belső, rejtett zsebek, amelyek nincsenek szem előtt. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek