Jó hírt kaptak a telekomosok: ha ilyen mobilod van, téged is érint

telekom-mobil-540244189
Olvasási idő kb. 2 perc

Modernizálja hálózatát a Telekom, melynek köszönhetően 2024 végéig az összes budapesti metróvonalon elérhetővé teszi az 5G mobilinternetet ügyfelei számára.

„Elsőként július 1-jétől a kisföldalatti vonalán indítja el az 5G szolgáltatást, amelyet 5G-képes készülékkel és mobilinternet-szolgáltatással tudnak ügyfelei igénybe venni” – derül ki a vállalat sajtóközleményéből.

Gyorsabb mobilinternethez jutnak a telekomosok a metrón

A közlés szerint a metróvonalak hálózati lefedése összetett és bonyolult folyamat, részben a föld alatti szerelés, részben pedig a korlátozott hozzáférés miatt,

hiszen a hálózat kiépítését csak üzemidőn kívül, jellemzően az éjszakai órákban lehet végezni.

Ez az oka annak, hogy az újítást több lépcsőben vezetik be. „Július 1-jétől a kisföldalattiban utazók számára elérhetővé válik az 5G és a további metróvonalakon is megkezdjük a hálózat modernizálását, melynek eredményeképp idén az M2, M3 és M4 vonalakon is bekapcsoljuk az 5G szolgáltatást” – emelte ki Dr. Taszner István, a Magyar Telekom Mobile Access Tribe Leadje.

A Telekom ügyfelei hétfőtől a kisföldalattin is élvezhetik a gyorsabb 5G mobilhálózatot
A Telekom ügyfelei hétfőtől a kisföldalattin is élvezhetik a gyorsabb 5G mobilhálózatotJászai Csaba / MTI

A Telekom egy kampány keretében szeptember 15-ig minden mobilinternet-szolgáltatással rendelkező ügyfele számára elérhetővé teszi 5G hálózatát. Ennek igénybevételéhez 5G-képes készülék és legalább 4G-képes fizikai SIM vagy eSIM is szükséges. A havidíjas mobilelőfizetők automatikusan, a Domino ügyfelek pedig a Telekom alkalmazáson keresztül történő aktiválást követően élhetnek a lehetőséggel.

Mint ismert, az 5G hálózat stabilabb kapcsolatot, szinte azonnali válaszidőt és a 4G-hez képest lényegesen gyorsabb adatátvitelt kínál, melynek révén akár egy Full HD felbontású film is néhány másodperc alatt letölthetővé válik.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek