Szigorítják a magyarok egyik legkedveltebb szabadidős tevékenységének szabályait

GettyImages-1165941625

Sok horgásznak újra vizsgáznia kell az állami horgászvizsgát igazoló dokumentumokkal kapcsolatos szabályok 2024. január 1-től bevezetett változásai miatt. Itt olvasható, kiknek kell készülniük.

Mindazoknak, akik 2019. január 1-je, vagyis a kötelező horgászregisztráció bevezetését követően még nem regisztráltak a HORINFO szakrendszerébe, 2024-es horgászengedélyük kiváltásához ingyenes, az interneten elérhető új horgászvizsgát kell tenniük – tájékoztat a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség.

Idén január 1-től igazoló dokumentumként kizárólag a 2019 és 2020 években tett hagyományos, papíralapú horgászvizsga fogadható el.

Aki ilyen élményre vágyik, annak érdemes időben számolnia a szabályokban bekövetkezett változásokkal
Aki ilyen élményre vágyik, annak érdemes időben számolnia a szabályokban bekövetkezett változásokkalJohn Fedele / Getty Images Hungary

A változás nem érinti azt, aki már regisztrált a HORINFO rendszeren annak 2019-es indulása után, valamint 2019 és 2023 között állami horgászjegyet váltott, és ezáltal horgászati előzménye horgászvizsgájával együtt már elismerést nyert. Arra sem vonatkozik a vizsgakényszer, aki 2019–2020-ban horgászvizsgát tett, de papíralapú horgászvizsga-bizonyítványa még nem lett rögzítve a szakrendszerben.

Oszd meg másokkal is!
Mustra