Majka: „Keresem a lehetőségeket, amikor nem kell annak lennem, amit elvárnak tőlem”

BP-0752

Az elmúlt években először a Covid, majd a háború és a gazdasági válság forgatta fel igencsak az életünket és a világot is. A kihívásokkal mindenki másként birkózik meg. Hogyan élik meg mások ezt a nehézségekkel teli időszakot? Honnan merítenek erőt, hogyan őrzik meg a lelki békéjüket és a testi egészségüket? Majoros Péter, azaz Majka is megosztotta a Dívánnyal, mely dolgokat teszi meg önmagáért.

Ahhoz, hogy megtaláljuk a lelki egyensúlyunkat, rá kell lelnünk azokra a lehetőségekre, helyzetekre, amelyek biztosítják számunkra, hogy önmagunk lehessünk, hogy önmagunkat adhassuk. Majkának ilyenek a barátokkal folytatott kártyajátékok és a fiús programok. De a család és a koncertek is különleges helyet foglalnak el a rapper életében.

A sport hozza egyensúlyba a testet és a lelket

„Az első és a legfontosabb, ami átsegít a nehézségeken, az a sport. Régi mondás, de talán az egyik legnagyobb igazság, hogy a sport karbantartja a testet és az elmét is. Ez nagyon fontos a kiegyensúlyozott élethez, mert ha nincs rend a testünkben, és nincs rend az elménkben, ha nem sportolunk, bármilyen fizikai vagy akár lelki leépülés is sokkal gyorsabban bekövetkezhet.”

Fontos, hogy önmagam lehessek

„Én folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, amelyek kikapcsolnak, ahol nem az vagyok, amit elvárnak tőlem a mindennapokban. Nekem ilyen a kártya.

Nagyon sokat kártyázom, mert a kártyaasztalnál ugyanolyan játékos vagyok, mint a többi ember.

Nekem ez a játék egy felüdülés, az pedig egy fantasztikus érzés, amikor átverekedtem magam több száz vagy akár több ezer emberen is ahhoz, hogy eljussak egy verseny nyerő fázisába. Nem beszélve arról, hogy a kártyázás egy barátokkal eltöltött program, ami külön ajándéka a játéknak.”

Kellenek a fiús programok is

„Az is nagyon fontos, hogy időnként olyan emberekkel legyünk, akik képesek nekünk segíteni a feltöltődésben. Ők azok, akik nagyon sokat jelentenek számunkra. A barátaimmal mindig szakítunk időt arra, hogy legyenek fiús nyaralásaink, fiús programjaink. Nekem ezek is nagyon fontos részei az életemnek. De emellett nagyon jelentős szerepe van a családomnak is.” 

A gyerekek boldoggá tesznek

„Megtanultam, hogyan találjam meg az egyensúlyt úgy, hogy a munkával, a kikapcsolódással, a fiús programokkal együtt a családdal is tudjak hasznosan eltöltött időt megélni. A gyerekekkel együtt lenni azért is jó, mert látom rajtuk, ahogy cseperednek. Ez nekem önmagában egy lelki feltöltődés, ha pedig azt látom, hogy úgy élnek, úgy oldanak meg feladatokat, ahogyan azt az én instrukcióim vagy az én életem alapján megtanulták, kimondhatatlan boldogságot és egyben visszaigazolást is jelent. Ez nemcsak egy nagyon kellemes érzés, hanem végtelenül büszke is vagyok rájuk, éppen ezért biztos vagyok benne, hogy ilyenkor rengeteg dopamin és szerotonin termelődik a szervezetemben.”

A koncert minden bajra gyógyír

„Az ötödik dolog, amiből erőt meríthetek, az számomra a koncert. Nekem a színpad, az előadás, valamint a publikum előtt való megjelenés minden betegségemre gyógyír volt eddig, és nagyon szeretném, ha ez így is maradna.

Bármikor, amikor felléphetek a színpadra, az mindig minden bajom elmulasztja.

A koncertezés, a közönséggel való kapcsolat kiemelten fontos szerepet tölt be az életemben. Éppen azért nem vállalok túl sok fellépést egy évben, hogy soha ne érezzem tehernek a koncertezést, hanem egy egészséges szinten tudjam tartani az életemben. 

Nagyjából ez az én ötösöm, amihez próbálom magam tartani. Mindennek ellenére megesik, hogy így sem találom a helyemet a világban. De nincs ezzel semmi baj, hiszen egy olyan embernek, mint én, aki abból alkot, abból építkezik, hogy vagy nagyon örül, vagy időnként szenved, esetleg háborút vív a lelke másokkal, éppen az egyensúlykeresés útján szerzett tapasztalataiból születnek a legjobb produkciók.”

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra