A magyarok kedvelt úti célja nem fogad turistákat vízhiány miatt

Diósi Szilvia
magyarok-vizhiany (2)
Olvasási idő kb. 2 perc

Rossz hírt kaptak azok, akik Olaszországba, főleg Szicíliába utaznának nyaralni. A magyarok kedvelt úti célja az éghajlatváltozás és az elavult infrastruktúra miatt komoly vízhiánnyal küzd, sok szállásadó nem is fogad vendégeket.

A legtöbben már hónapokkal előre megtervezik a nyaralásukat, semmit sem bíznak a véletlenre, most mégis olyasmi húzhatja keresztül a számításaikat, amire nem is számítottak. Az elmúlt években Szicília, azaz a Földközi-tenger legnagyobb szigete és Olaszország a magyarok egyik kedvenc úti célja lett, de most ezek a területek vízhiánnyal küzdenek, ami miatt sokak nyaralása dőlhet dugába ˗ írja az Index.

Vízhiány van a magyarok kedvenc üdülőhelyén

Nem csoda, hogy Szicília ennyire kedvelt, ugyanis nemcsak gyönyörű tengerpartja, hanem izgalmas történelmi látványosságai is vannak. Azonban az ókori építmények a koruk miatt gondot is okozhatnak. Az olasz szigeten egy régi, labirintusszerű vízvezetékrendszer található, amely részben ma is tárolja és szállítja a vizet. Az évek során modern vezetékekkel toldották meg, de ezek is annyira kiszáradtak, hogy Agrigento városában és a közeli tengerparton lévő szállodákban nem tudják fogadni a turistákat. Azért kell elküldeniük az embereket, mert egyszerűen nincs elég víz ahhoz sem, hogy a vécétt le tudják öblíteni a vendégek, vagy éppen zuhanyozni tudjanak.

Vízhiánnyal küzd Szicília, a magyarok kedvenc úti célja
Vízhiánnyal küzd Szicília, a magyarok kedvenc úti céljaFederico Scotto / Getty Images Hungary

Nem új probléma a vízhiány

Szicília szigetét régóta szárazság sújtja, már februárban korlátozásokat kellett bevezetni. A környezeti problémák mellett elöregedett a vízvezetékrendszer, és sok helyen szivárog. A korlátozás több mint egymillió embert érint, egy részüknek pedig majdnem a felére, 45 százalékkal kellett csökkentenie az eddigi vízfogyasztását. Éppen, hogy elég a vizük az iváshoz és a főzéshez, a vízellátást éjszakára el is zárják.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek