Kásás Tamás: „Van egy szokásom, ami elönti bizsergéssel a testemet”

37805739 269bf12a50a5b6572d9f65bbd70c2686 wm

Az elmúlt években először a Covid, majd a háború és a gazdasági válság forgatta fel igencsak az életünket és a világot is. A kihívásokkal mindenki másként birkózik meg. Hogyan élik meg mások ezt a nehézségekkel teli időszakot? Honnan merítenek erőt, hogyan őrzik meg a lelki békéjüket és a testi egészségüket? Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok, háromszoros Bajnokok Ligája-győztes vízilabdázó is megosztotta a Dívánnyal, mely dolgokat teszi meg önmagáért.

A legendás vízilabdázó életútjával, sportpályafutásával sokak példaképe lett. Bár tíz évvel ezelőtt visszavonult az aktív sportélettől, a sportot nem hagyta abba, és a sportos életvitelnek sem fordított hátat. Ahogyan a rendszeres testmozgás, úgy a tanulás is része Kásás Tamás életének, annak érdekében, hogy kiegyensúlyozottak legyenek a mindennapjai.

„Sétálok a szabadban”

„Ha tehetem, naponta kimegyek a közeli erdőbe, és sétálok 30-40 percet, mert ez megnyugtat és feltölt. A természetben minden olyan magától értetődő, nincs semmi mesterkéltség. Mindannyiunknak ki kellene használni azt a pozitív energiát, amit a fák közelsége ad.” 

„Egy héten ötször edzem”

„Mindegy, milyen formában, de az ember mozgásra született, legyen az bármilyen testmozgás, akár séta vagy edzés. Ehhez képest sajnos rengeteget ülünk egy helyben, és mindig a kényelmes helyzeteket részesítjük előnyben a hétköznapokban. Pedig olykor elég lenne csak felgyalogolni a második emeletre ahelyett, hogy liftbe szállnánk. Én egy héten ötször edzem otthon, saját testsúlyos gyakorlatokat végzek kicsit megszínesítve kettlebellel és gumiköteles gyakorlatokkal. Ezek után mindig sokkal jobban érzem magam a bőrömben.” 

„A hideg zuhanyra esküszöm”

„Van egy szokásom, amit körülbelül két éve kezdtem el: naponta legalább egyszer, de van, hogy kétszer jéghideg vízzel zuhanyozom legfeljebb két percig. Ennek rengeteg pozitív hatása van az egészségre, az immunrendszerünk is meghálálja, és ráadásul kiváló stresszoldó.

Reggel kávé helyett is bevethető.

Én például az edzéseket is így kezdem, a hideg zuhany azonnal felébreszt, és sokkal nagyobb kedvvel kezdek hozzá a sportoláshoz.”

„Figyelek a légzésemre”

„Sajnos nem csinálom rendszeresen, de amikor igen, akkor fantasztikus hatással van az idegrendszeremre és az általános közérzetemre. Ezek pedig a légzőgyakorlatok. Rengeteg fajtája van, melyeket előszeretettel szoktam kombinálni.

Van, ami teljesen megnyugtat, és lelassítja a szívverésemet, de van olyan is, ami elönti bizsergéssel a testemet, és feltölt energiával.

Sajnos túl kevés figyelmet fordítunk a légzésünkre. A legtöbb ember észre sem veszi, hogy folyamatosan a száján veszi a levegőt, ami számos egészségügyi problémát vonhat maga után.”

„Tudatosan választok”

„Különböző témákban hallgatok podcastokat, vagy éppen olvasok számomra fontos írásokat, melyekből tanulhatok és új információkhoz juthatok. A tudásvágy ugyanolyan fontos, mint a sport, hiszen az elménket is edzeni kell. Ahogyan az olvasnivalók és a podcastok között, úgy a zenében is tudatosan keresek újabbnál újabb műfajokat. A zenei ízlésem nagyon széles skálán mozog, minden vonz, amiben érzem a minőséget, és hogy szívvel, lélekkel íródott.”

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra