Ha így vettél jegyet, te is pénzt kaphatsz vissza

GettyImages-1356550807
Olvasási idő kb. 3 perc

Aki az Eventimnél vásárolt valamilyen eseményre belépőjegyet 2022 január elseje és 2023 február másodika közt, melyre kezelési vagy szállítási költséget számoltak fel, 700 forintot kaphat vissza.

Erről a belépők megváltóit e-mailben értesíti az Eventim: szerkesztőségünknek is van olyan tagja, akihez befutott a levél egy korábbi koncertjegy-vásárlása kapcsán.

Ebben a következő áll: „Az egyszeri pénzvisszatérítés értelmében minden érintett vásárlónk összesen 700 Ft értékű visszatérítésre jogosult, függetlenül attól, hány vásárlása valósult meg a megadott időszakban”.

Koncertjegyek vásárlása kapcsán jár a kompenzációként átutlat pénzösszeg
Koncertjegyek vásárlása kapcsán jár a kompenzációként átutlat pénzösszeg9parusnikov / Getty Images Hungary

A nemzeti versenyhatóság az Eventim jegyeladási gyakorlatát vizsgálva feltárta, hogy a vállalkozás az online jegyértékesítés során úgynevezett csepegtető árazást alkalmazott. Ennek megfelelően egyes díjelemekről – elsősorban kezelési költség, szállítási, illetve átvételi díj – hiányosan vagy nem kellő időben, már csak a jegyek kosárba helyezése után tájékoztatta vásárlókat.

Az online kereskedelmi platformokon a vásárlási folyamat során csepegtetve megjelenő, vagy csak a fizetési folyamat végén előbukkanó, rejtett költségek sötét mintázatoknak minősülnek.

A fogyasztó a váratlan többletdíjak felbukkanásakor már értékes időt és energiát fordított a vásárlási folyamatra, így hajlamosabb a magasabb végösszeg ellenére is megvenni a terméket.

A pénzhez így juthatsz hozzá a jegyvásárlások után

Ahhoz, hogy az összeghez hozzájuss, egy adatlapot kell kitölteni, melynek fejlécében, akárcsak az eredeti levélben is, szerepel az, miért kaphatnak a jegyet vásárlók pénzvisszatérítést. „A pénzvisszatérítésre a Gazdasági Versenyhivatal VJ/11-64/2023. számú határozata alapján, a Gazdasági Versenyhivatallal történő jóhiszemű együttműködés keretein belül kerül sor” – olvasható. Az ezzel kapcsolatos tájékoztatásra is a GVH határozata kötelezi az Eventimet.

Az e-mail megadását követően megerősítő kódhoz juthatsz, majd ezt követően megadhatod neved, a bankszámlád vezető bank nevét és azt a számlaszámot, ahova a visszatérítést várod.

Legkésőbb november 19-ig érkezik majd meg az összeg ide.

Az adatlap kitöltése csak abban az esetben lehetséges, ha azt az e-mailt használod, amelyikre az értesítést küldte a kereskedő, így nem érdemes megpróbálni nyerészkedni, a rendszer felismeri, kinek a címéhez nem kapcsolható egyetlen jegy vásárlása sem.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek