Unod a meséket és a szuperhősöket? 5+2 felnőttrajzfilm a Disney+-on

bobsburgers-e1610101099854

A Disney+ kínálatában akkor is találsz magadnak szórakoztató tartalmakat, ha már unod a szuperhősöket és a gyerekeknek szóló meséket. Többek között számos felnőtteknek szóló rajzfilmmel, animációs vígjátéksorozattal is találkozhatsz a legújabb streamingszolgáltató felületén, ezekből állítottunk össze egy rövid válogatást.

1. Bob burgerfalodája

Bob burgerfalodája
Bob burgerfalodája

A 2011-ben elstartolt Bob burgerfalodája a kezdeti időkben még nehezen találta a helyét a felnőttrajzfilmek fokozatosan bővülő piacán, idővel azonban a műfaj egyik legnépszerűbb darabjává vált, és immár 12 évaddal, illetve egy nemrég bemutatott egész estés filmmel (mely szintén elérhető a Disney+ kínálatában) büszkélkedhet.

Az animációs komédia a címbeli hamburgeréttermet vezető Belcher család mindennapjaiba enged bepillantást: Bob, a burgerséf jellegzetes kisemberfigura, aki csak boldogulni szeretne, de akaratán kívül mindig valami bajba keveredik, felesége, Linda túlságosan extrovertált természet, és a szükségesnél jobb viszonyt ápol az alkohollal, idősebbik lányuk, Tina a pubertás gondjaival küzd, fiuk, Gene a család muzikálisan igen tehetséges mókamestere, míg a kisebbik lány, a nyuszifüles sapkát viselő Louise egy minden hájjal megkent cselszövő egy 9 éves gyerek testében.

A sorozat sikere elsősorban a konkurenseitől merőben eltérő hangnemben és humorban keresendő: Belcherék történetei korántsem olyan elszálltak és őrültek, mint a Family Guy Griffin családjáé, és hanyagolják a South Parkhoz hasonló éles társadalomkritikát is; ehelyett egy excentrikus, ugyanakkor egymást elfogadó és támogató család kalandjain derülhetünk, miközben azon morfondírozunk, mennyire ismerősek és furamód jellemzőek a bemutatott szituációk.

2. Vigyázz, ufók!

Rick és Morty társalkotója, Justin Roiland és korábbi showrunnere, Mike McMahan által jegyzett, 2020-ban debütált sci-fi vígjátéksorozat középpontjában egy egész másféle család áll: a földönkívüli Korvo és Terry, illetve gyerekeik – bocsánat, biológiai replikánsaik – saját bolygójuk pusztulása után új hazát keresnek, így találnak rá a Földre, legnagyobb bánatukra azonban a planétát már magáénak tudja egy ostoba, primitív civilizáció, az emberek. Ennél is nagyobb probléma, hogy űrhajójuk bekrepál, így a família kénytelen letelepedni, és beilleszkedni az említett borzalmas teremtmények közé.

Vigyázz, ufók!
Vigyázz, ufók!

A több szálon futó történetben nemcsak a különös ufócsalád mindennapjait követhetjük nyomon, de bepillantást nyerünk egy csapat szerencsétlenül járt ember sorsába is, akiket Yumyulack lekicsinyített, és a szobájában található terráriumban tart fogva. A Vigyázz, ufók! 3. évada épp most júliusban startolt el, így, aki kedveli a fanyar, fekete humort és a kissé filozofikusabb hangvételt, a korábbi két szezon mellett a minden héten szerdán érkező legújabb epizódokat is nyomon követheti.

3. Futurama

Az animációs sci-fik kultklasszikusának számít A Simpson családért is felelős Matt Groening ceruzájából született Futurama, amely a távoli jövőbe, a 31. századba repít bennünket, illetve a pizzafutár Philip J. Fryt, aki önhibáján kívül ezer évet tölt lefagyasztva egy hibernálókamrában. A jövőben ébredt fiatalember távoli leszármazottja, a különc Farnsworth professzor által üzemeltetett Bolygóexpressznél talál munkát, ahol hasonlóan furcsa figurákkal, köztük Benderrel, az alkoholista robottal és az egyszemű szépséggel, Leelával ismerkedik össze.

Futurama
Futurama

A megannyi közismert poént és mémet („Nem akarok többé ezen a bolygón élni…”) inspiráló sorozat eredetileg 1999 és 2003 között, négy évadon át futott, 2008-ban azonban feléledt hamvaiból, és újabb három szezonnal örvendeztette meg a rajongókat, a hírek szerint pedig a közeljövőben újabb folytatást kapunk a jelenleg elérhető 140 epizódhoz.

4. É-szakik

A magyarítás során a kissé bugyuta É-szakik címet kapó The Great North listánk legújabb és legkevésbé ismert sorozata: a Bob burgerfalodája csapata által készített animációs sitcom a nagyváros helyett a messzi Alaszkába, egy kedélyes halászvároskába kalauzolja a nézőt, ahol a főszereplő apuka, Beef Tobin egyedül neveli négy gyerekét (felesége a klisékkel szembemenve nem meghalt, hanem egyszerűen lelépett), és felnőtt fiának barátnője is a családdal lakik.

A különböző személyiségek ütközése – Jenny, a művészi hajlamokkal megáldott kamasz lány például arról álmodik, egy szép napon szakítva a családi hagyományokkal otthagyja a kisvárost – természetesen állandóan kisebb-nagyobb konfliktusokat szül, és ugyan a sorozat egyelőre még nem ért fel idősebb „testvéreihez” népszerűségben, egyedi színfoltja a felnőttrajzfilmes palettának, így érdemes odafigyelni rá.

É-szakik (The Great North)
É-szakik (The Great North)

5. Amerikai fater

Aligha kell bemutatnunk bárkinek is a Family Guyjal ismertté vált Seth MacFarlane másik közönségkedvenc sorozatát, amely legalább annyira eszement, mint elődje. A CIA-ügynök Stan Smith és családja – köztük a nőiesen affektáló, szarkasztikus földönkívüli, Roger és az egykori keletnémet síugró tudatával rendelkező aranyhal, Klaus – erősen szürreálisba hajló és a józan észt sutba dobó kalandjai maró társadalomkritikával is bírnak, előszeretettel figurázzák ki az Egyesült Államokban dívó, olykor túlzásba eső hazafiságot, konzervatív vagy éppen liberális eszméket.

A sorozat sikerét mutatja, hogy jelenleg már a 19. évad fut, és a 300-at is meghaladja az epizódok száma.

Amerikai fater
Amerikai fater

+2: A Simpson család és Family Guy

Végezetül említsük meg, hogy minden idők két legsikeresebb felnőttrajzfilmje, az 1989 óta szünet nélkül futó, ezzel minden rekordot megdöntő A Simpson család és az őrült poénjairól híressé vált, tabudöntögető Family Guy is elérhető a Disney+ kínálatában, így aki szeretne nosztalgiázni vagy bepótolni a korábban nem látott epizódokat, egyetlen kattintással élhet a lehetőséggel.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra