5+1 újabb retró családi film a Disney+ kínálatából – Emlékszel még rájuk?

GettyImages-80440483

Korábbi cikkünkben összegyűjtöttünk 5+1 klasszikus családi filmet, melyeket a mai harmincas, negyvenes korosztály annak idején gyerekként izgulhatott és nevethetett végig, ma pedig már saját gyerekeikkel együtt élhetik át újra az élményt. Most újabb 6 alkotást ajánlunk, melyek az egész családnak kiváló szórakozást nyújtanak, és elérhetőek a júniusban startolt Disney+ kínálatában.

A Robinson család (1960)

Kuriózum, hogy a svájci lelkész, Johann David Wyss 1812-ben megjelent kalandregényének két filmfeldolgozása is elérhető a Disney+ kínálatában, jelen válogatásunkba azonban a második, 1960-ban készült adaptációt tettük bele, melyre a ’90-es évek gyerekei jól emlékezhetnek a Disney családi mozidélután programjából.

Az egyik legnépszerűbb élő szereplős Disney-filmnek számító alkotásban egy Svájcból, a napóleoni háborúk elől menekülő család hajótörést szenved egy lakatlan szigeten a Csendes-óceánon,

ahol a túlélés érdekében létre kell hozniuk saját civilizációjukat, ráadásként pedig egy csapat kalózzal is meg kell küzdeniük – nem is kell több az izgalmas, nosztalgikus filmélményhez.

A Robinson család (1960)
A Robinson család (1960)Port.hu

A kincses sziget (1950)

Szintén kalózok lepik el a vásznat (vagyis a képernyőt) Robert Louis Stevenson ifjúsági klasszikusának talán legismertebb és legsikeresebb filmváltozatában, ami igazi régi vágású hollywoodi kalandfilm, a szó legjobb értelmében. A főhős, Jim Hawkins hajósinas életveszélyes kalandokba keveredik Long John Silver kalózkapitány társaságában, természetesen a nézők legnagyobb örömére. A főszerepet alakító gyerekszínész, Bobby Driscoll tragikus sorsáról korábban már írtunk egy cikkben.

A kincses sziget (1950)
A kincses sziget (1950)United Archives / Getty Images Hungary

Komputer teniszcipőben (1969)

Mielőtt az akciófilmek marcona hősévé vált volna, Kurt Russell gyerek- és fiatal színészként több Disney-filmben is bizonyította tehetségét: ezek közé tartozik jelen vígjáték, melynek főiskolás hőse egy véletlen komputerbaleset folytán két lábon járó számítógéppé változik (akkoriban ez még hihető sci-fi ötletnek számított…, intelligenciája, információfeldolgozó és logikai képességei ezerszer meghaladják az átlagemberét. A nem hétköznapi szituáció természetesen számos galibát okoz, melyekre jól emlékezhetnek, akik annak idején a Disney-mozidélután műsorát nézték szombat délutánonként.

Komputer teniszcipőben
Komputer teniszcipőbenMafab.hu

A kicsi kocsi kalandjai (1968)

Volt idő, amikor a Disney legnagyobb sztárjának nem egy hús-vér lény, hanem egy saját akarattal és lélekkel bíró Volkswagen Bogár számított: 

a „kicsi kocsi”, vagyis Herbie és gazdája, egy szerencsétlen autóversenyző kalandjai nem csak a tengerentúlon, idehaza is lenyűgözték a kicsiket és a nagyokat egyaránt,

hiszen Robert Stevenson rendező családi vígjátékát már 1980-ban vetítették a magyar mozik. Herbie egy csapásra kultikus filmes karakterré lett, amit mi sem bizonyít jobban, mint A kicsi kocsihoz készült négy folytatás (melyek szintén megtekinthetők a Disney+-on) ténye: a legutóbbi, 2005-ös epizódban (Kicsi kocsi: Tele a tank) Lindsay Lohan alakította a legendás bogárhátú új tulajdonosát.

A kicsi kocsi kalandjai
A kicsi kocsi kalandjai Port.hu

Úton hazafelé – Egy hihetetlen utazás (1993)

A régi hollywoodi közhely szerint gyerekkel és kutyával bármit el lehet adni: mi sem bizonyítja jobban az állítás igazát, mint a '90-es évek egyik örök klasszikusa, melynek valószínűleg rengeteg mai harmincas, negyvenes állatbarát köszönheti kutya- és macskaimádatát. Az Úton hazafelé négylábú hősei – egy fiatal, játékos buldog, egy idősebb, tapasztalt golden retriever és egy nőstény himalájai macska – úgy döntenek, megszöknek a családtól, ahová San Franciscóba utazott családjuk hagyta őket, és a Sierra-hegység vadonján átkelve, minden nehézségen átküzdve magukat megtalálják „eltűnt” gazdáikat; a kedves, mégis izgalmas történet a mai gyerekeket ugyanúgy képes lehet lenyűgözni, mint szüleiket egykoron.

Úton hazafelé – Egy hihetetlen utazás
Úton hazafelé  Egy hihetetlen utazás Port.hu

Fehér agyar (1991)

Fehér agyar (1991)
Fehér agyar (1991)Port.hu

A kutyás témánál maradva, mégis egészen más korba és vidékre kirándulhatunk Jack London 1906-ban írt regényének segítségével, melynek legismertebb és legizgalmasabb filmfeldolgozása a Disney stúdió '90-es évek eleji repertoárját gazdagítja. Az ifjú Ethan Hawke és a Mephisto sztárja, Klaus Maria Brandauer főszereplésével készült kalandfilmben egy Alaszkában aranyásóként szerencsét próbáló fiatalember és a címbeli farkas-kutya keverék között alakul ki életre szóló barátság, melyet jelentős részben a szerző saját élete és kalandjai inspiráltak.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra