Botrány a Balatonnál, jogsértésnek vetettek véget

törvény balaton
Olvasási idő kb. 2 perc

Eltávolították a fonyódligeti strandra jogsértő módon épített kerítést, ezzel ismét szabad hozzáférést biztosítottak a helyieknek a Balaton partjához.

Az önkormányzat tulajdonában álló fonyódligeti szabadstrand megközelítését és használatát akadályozta az a kerítés, amelyet egy egyesület önkényesen húzott fel a balatoni fürdőhelyen. A jogsértésnek most a kerítés elbontásával véget vetettek – adta hírül az Economx.

 

Érvényt szereztek a jognak a Balatonon

Az egyesület kerítéssel zárta le a fonyódligeti partszakaszt, amivel jogtalanul akadályozta a szabadstrand használatát. Emiatt tiltakozás indult, a helyiek nem akarták, hogy lecsökkentsék kedvelt balatoni fürdőhelyük területét.

A kerítés lebontásával szereztek érvényt a jognak a Balaton-parti sávon
A kerítés lebontásával szereztek érvényt a jognak a Balaton-parti sávonI love takeing photos and i thin / Getty Images Hungary

Fonyód város polgármestere most videóüzenetben számolt be arról, hogy a strand és a Balaton közötti telekhatárt újra kitűzték, és a mérések alapján megállapították, hogy a kerítést valóban a strand területére építették.

Senki nem építhet kerítést a strandunkra

– hangoztatta Hidvégi József, hozzátéve, hogy a strandot ismét nyílttá tették. 

A kimérés egyeztetése után a városüzemeltetési szervek elbontották a kerítést, véget vetve ezzel a jogtalanságnak. A polgármester hangsúlyozta, hogy a kerítést rongálásmentesen távolították el, és az egyesület a városvezetésnél átveheti a bontott anyagot.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek