Így kerülheted el az M7-es csúcsforgalmát: titkos út a Balatonra

BJASZ20180928005
Olvasási idő kb. 2 perc

Hatalmas torlódások alakulnak ki szinte minden pénteken és vasárnap az M7-es autópályán a rengeteg Balatonra tartó, vagy onnan Budapestre visszatérő autós miatt. Most megtudhatod, hogyan kerülheted el az araszolást a csúcsforgalomban.

Nem egyszerű dolog hétvégén lejutni a Balatonra. Már péntek délután hatalmas torlódások alakulnak ki az M7-esen a tó irányába, és nem sokkal jobb a helyzet szombaton délelőtt sem. Hasonlóan nehéz a közlekedés a főváros irányába a hétvége utolsó napján, amikor rengetegen tartanak hazafele, Budapestre. Létezik azonban olyan útvonal, amellyel ki lehet kerülni a csúcsforgalmat – derül ki a Pénzcentrum írásából

A titkos útvonalon lejutni a Balatonhoz persze tovább tart, mintha a sztrádán mennénk normális forgalmi viszonyok között, ám annál mindenképp gyorsabb, mint az araszolás a csúcsforgalomban. Különösen akkor, ha az autópályán baleset történik, ami lényegében járhatatlanná tudja tenni a gyorsforgalmi utat. Nagyjából 2 óra 15 perc alatt lehet leérni így a Balatonra, a következő településeket ejtve útba:

Budapest - Budaörs - Etyek - Alcsútdoboz - Vértesacsa - Lovasberény - 811-es út - Székesfehérvár - Sárszentmihály - Sárkeszi - Nádasdladány - Jenő - Füle – Balatonfőkajár

Ugyanennek az útvonalnak a kissé módosított változatát érdemes használni, ha az ember a Velencei-tóra tart. Ebben az esetben Lovasberénynél érdemes balra kanyarodni Nadap és Kápolnásnyék irányába.

Az M7-es jelenlegi állapota a szakemberek szerint sem megfelelő. Herbszt Rita, az Útinform munkatársa elmondta: komoly probléma, hogy a balatoni csúcsszezonban ilyen könnyen járhatatlanná válik. „Nyilván ez elsősorban hétvégén igaz – mi a tapasztalatok alapján úgy ítéljük meg, hogy pénteken kora déltől már nagyon sokan kezdenek levonulni. Ez tart egészen hétfő reggelig amikor visszafelé, hazafelé jönnek az autósok” – mondta.

Az külön problémát jelent a szakember szerint, hogy sok helyen folynak munkálatok az M7-es autópályán, ami miatt sávlezárásokra és forgalomkorlátozásokra kell számítani. A sebességkorlátozásokat azonban ilyenkor is érdemes betartani, különösen, mivel a Balatonnál egyre kevésbé elnéző a hatóság a szabálysértőkkel szemben.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek