Zséda és Kökény Attila története bizonyítja, hogy szerelmi drámákra vágyunk

BP-1228

Titkon mind nagy ívű szerelemre vágyunk, ezt bizonyította be Zséda és Kökény Attila. A két zenész a Helló című duettel nagyot vállalt, hiszen egy feledésbe merülő műfajt próbáltak visszahozni. Sikerült is nekik.

„Megy az idő, még tisztán szól/ belül a hangod a múltunkból” – szól a Helló refrénjének első két sora, és valószínűleg nem vagyunk egyedül, akik olvasás közben halljuk is Zséda és Kökény Attila hangján megszólalni ezeket a sorokat. Az idei év elején debütált Helló rendkívüli sikere bizonyíték arra, hogy az embereknek szükségük van igazi klasszikus szerelmi sztorikra. A klip is egy klasszikust, a Casablanca képi világát idézi.

A Helló zenéjét Létray Ákos zeneszerző, szövegét Hujber Szabolcs dalszövegíró írta. A dal Zséda legújabb lemezén, a Szívizomláz című albumon található, és 2021 egyik legnagyobb magyar slágere lett.

„Szerintem szüksége van az embereknek ezekre az érzésekre, és már rég volt ilyen magyar dal, ami ennyire melodikus és ilyen mélyre megy” – mondja a lemez bemutatójában Zséda a Hellóról.

Valós szerelmi dráma ihlette

Létray Ákos a kezdetektől fogva együtt dolgozik Zsédával. Az énekesnő olyan dalokat köszönhet neki, mint például a Valahol duett, a Megindul a föld és az Ajtók mögött. „Annyira jó, hogy bár egy időre elsodort minket egymástól az élet, ehhez a lemezhez újra találkoztunk. Együtt fejlődünk” – meséli Zséda.

„A Szívizomláz lemeznél azt éreztem, hogy Adriennek szüksége van rám, és ez újból egy olyan alkalom, egy olyan lehetőség, amikor valami nagyot tudunk csinálni” – meséli Létray Ákos. „A végeredményt illetően pedig nagyon boldog vagyok. A Helló például három hét alatt elérte az egymilliós megtekintést a YouTube-on. 

Los Angelesben született a refrén ötlete egy szerelmi dráma közben, amikor épp szakítottam a szerelmemmel.

Szép, klasszikus formája volt a melódiának, és az benne a különleges, hogy egyáltalán nem volt hangszer a közelben, amikor írtam, hiszen az autóban ültem épp” – osztja meg Ákos a kulisszatitkokat a Dívánnyal.

A klasszikus formájú melódiához klasszikus, nagy ívű dalszövegre volt szükség.

„Először az Életben maradni kapcsán keresett meg Adrienn, aztán a Helló is szóba került”

– mondja Hujber Szabolcs. „Valla Attila szövegötletéből meghagytuk ezt a köszönést, a hellót, és kitaláltam hozzá egy gondolatban lejátszódó viszontlátást.” Az ötletet mindannyian rögtön megszerették. „Van az a rész, hogy »Úgy fog véget érni az életünk talán, hogy ha egyszer újra látsz, nem ismersz rám.« Adrienn számára ez elsőre túl fájdalmasnak tűnt, de Kökény Attila meggyőzte, hogy épp ez benne a jó” – idézi fel Szabolcs. Kökény Attila szerint nagyon jó érzés látni, milyen sokan szeretik az ilyen nagy ívű dalokat. „Ez megnyugtató, mert hosszú évek óta kezd feledésbe merülni ez a fajta érzelemvilág” – meséli az énekes.

Zséda és Kökény Attila a Helló-turné plakátján
Zséda és Kökény Attila a Helló-turné plakátjánFacebook

Úgy néztek egymásra, mint a szerelmesek

A Helló kapcsán egyébként felröppent a hír, hogy Zséda és Kökény Attila között egy csók is el fog csattanni, de ebből aztán nem lett semmi. „Felmerült a klipmegbeszélésen, hogy legyen egy csók, én meg rávágtam, hogy meglátjuk, gondoltam, hogy majd elfelejtődik. Ezután forgattunk 10-12 órát, aminek a végén odajött hozzám a rendező, hogy Attila kérdezi, a csókkal akkor mi lesz” – meséli nevetve Zséda.

„Nyilván csak vicceltünk ezzel a lehetőséggel, mert a Casablancában ugye van csók” – teszi hozzá Kökény Attila.

„Egyébként nagyon sok helyről így is azt a visszajelzést kaptam, hogy mennyire hiteles, amit a Hellóban csinálunk. Hogy úgy nézünk egymásra, mint akik valóban szeretik egymást. Én is meglepődtem, amikor megnéztem a klipet, hogy milyen jól sikerült. Olyan volt, mintha nagyon régóta dolgoznánk együtt” – mondja az énekes.

A Helló sikere töretlenül ível felfelé. A dalnak köszönhetően Zséda és Kökény Attila azóta rendszeresen lép fel együtt, és a napokban elindult az országos Helló-turné is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra