Sült tészta tökkel és spenóttal – kétféle sajtot olvasztottunk a tetejére

Egy adag sült fokhagyma és egy kevés pecorino sajt teszi tökéletessé ezt az egyszerű vega fogást. Talán már mondanunk sem kell, hogy húsevőknek köretként is tökéletes.

Kedvenc sajtjaiddal készítsd!
Kedvenc sajtjaiddal készítsd!Cultura RF/BRETT STEVENS

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 deka füstölt sajt lereszelve
  • 15 deka pecorino sajt lereszelve
  • 1 fej fokhagyma
  • 15 deka spenótpüré
  • 2 bögre pennetészta
  • 20 deka sütőtök felkockázva
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, szerecsendió
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 1.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A befűszerezett tököt a forró zsiradékok keverékén puhítsd meg. A tésztát tedd fel főni, a félbevágott fokhagymafejet egy kicsit beolajozva és besózva egy alufóliában tedd a sütőbe. Süsd 40 percen át, és ha a tészta és a fokhagyma is elkészült, egyszerűen keverd el egymással az alapanyagokat, fűszerezd be alaposan, és a sajttal a tetején pirítsd a sütőben 10 percen át. 

A karfiollevesből ne hagyd ki a szerecsendiót és egy adag frissen pirított mandulát! A karfiollevesből ne hagyd ki a szerecsendiót és egy adag frissen pirított mandulát!

A karfiol és a szerecsendió valamiért nagyon jóban vannak, és most nem tennél mellé mást, egy kevés pirított bacont, sült hagymát és mozzarellagolyókat is adj hozzá tálaláskor.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Te is szereted a tésztát? Ezt a gesztenyés-fehér kolbászos finomságot készítsd el!

Érkezik a tél, a sült és a főtt gesztenye legbiztosabb szezonja. És ha a desszertek és a sült változat mellett valami mást is kipróbálnál, készítsd el ezt a jó kis krémes tésztát, majd tálald egy nagy adag parmezánnal a tetején.

2021. november8., 09:24

Csípős, kolbászos tészta – friss zöldségekkel lesz az igazi

Ha már csalunk a kolbásszal és a tésztával, kerüljön mellé egy jó nagy csokor snidling, bazsalikom és friss, hámozott paradicsomok, amiket mi mindig egy kis balzsamecettel locsolunk meg, mielőtt a fogásokba kerülnének.

2021. augusztus27., 10:24

Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

2021. szeptember18., 10:24

Gombás-tökös pite fűszeres tésztakéreggel

Egy remek őszi fogás következik, ami előételként, könnyű vacsoraként, vagy akár egy szelet grillezett karaj mellett is kiválóan megállja a helyét.

2021. szeptember4., 12:52

Tészta vajban sült paradicsommal és prosciuttóval

Jöjjön egy gyors, olaszos fogás, ami egyszerűbb már nem is lehetne. Amíg a tészta fő, éppen lesz idő arra, hogy lereszeljünk egy nagy adag parmezánt a tetejére.

2021. augusztus27., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek