Teniszmeccsen se mindegy a külső: így öltöztek idén a hírességek Wimbledon lelátóin

GettyImages-3278223
Olvasási idő kb. 5 perc

A tenisz mindig is az elegánsabb sportok közé tartozott, ahol a megjelenést még a játékosok esetében sem csak a praktikum vezérelte, hanem szerepet játszott benne az esztétikum is. A fehér szín tradicionálisan összeolvadt ezzel a játékkal, melynek egyik legrangosabb eseménye a Wimbledonban megrendezett torna. Nem csoda, hogy évről évre egyre jelentősebb sztáreseménnyé, lassan piros szőnyeges gálává lép elő, ahol a legtöbb híresség saját szerepéből kibújva, elegáns nézőként szurkolhat.

Az átlagos néző

Mindig jó érzés látni egy-egy sporteseményen, amikor más sportágak jeles képviselői, színészek, politikusok civilként hódolnak szenvedélyüknek, drukkolnak kedvenc sportolóiknak, emberi arcukat mutatva tiszteletüket fejezik ki más téren jeleskedő „híresség kollégájuk” tehetsége és szorgalma iránt. Konkrét dress code ugyan nem vonatkozik a rangos társadalmi eseménnyé vált tornán nézőként részt vevőkre azon az egy kitételen kívül, hogy a viselet nem lehet senkire nézve sértő vagy politikai és marketingüzenetet hordozó. Emellett, mindenkit arra buzdítanak, hogy elegáns öltözékben jelenjen meg, de természetesen a jegy árától és az elfoglalt helyektől is függ, milyen viseletet várnak el a nézőtől.

A nem átlagos néző

Az exkluzív Centre Court és a No.1 Court Debenture szekció élvezői, akik pihenhetnek és kedvükre kóstolgathatnak is a rendezvényen, például nem jelenhetnek meg farmerben, rövidnadrágban vagy gallér nélküli ingben, sem edzőcipőben. A Royal Boxba meghívott férfi vendégeknek pedig kifejezetten öltönyben, elegáns cipőben és kabátban kell érkezniük.

Nincs kegyelem

Nem így akart persze beállítani, így csak New York utcáin szokott flangálni, de azért mégsem volt elég a 2015-ös megjelenés
Nem így akart persze beállítani, így csak New York utcáin szokott flangálni, de azért mégsem volt elég a 2015-ös megjelenésGotham / Getty Images Hungary

Ezeknek a kívánalomnak nem tudott 2015-ben megfelelni a divat határait egyébként is sokszor feszegető, többszörös Forma–1-es világbajnok Lewis Hamilton, de még az ő kedvéért sem tettek kivételt, és kitessékelték a Novak Djokovic és Roger Federer között zajló döntő előtt.

A játékosok

A játékosokra már sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak, esetükben csak a fehér színű viselet megengedett, a törtfehér és a vajszín is tiltólistás. Szponzorok apróbb jelzései vagy színes betétek egy, azaz egy centiméter szélességben ugyan megengedettek a merev előírások értelmében, de ez a mandzsettán vagy a nadrág szárán foglalhatja csak el a neki szánt kevéske helyet.

2022-es csemege

A wimbledoni esztétika és „divatbemutató” kétséget kizáróan nem az extravaganciáról, a formabontó és határokat feszegető divatról, sokkal inkább a klasszikus eleganciáról szól.

Sugárzó és nőies, mint általában
Sugárzó és nőies, mint általábanSimon M Bruty / Getty Images Hungary

Kate Middletontól nem szokatlan, hogy a klasszikus eleganciát választja, ez illett Wimbledonhoz is.

Üde és fiatalos, mégis van benne valami elegáns és sportos is egyszerre
Üde és fiatalos, mégis van benne valami elegáns és sportos is egyszerreKarwai Tang / Getty Images Hungary

Dominic Cooper és Gemma Chan is trendi, de elegáns fiatal pár benyomását keltették ebben a szettben, míg Dominic lazán elegáns öltönyben feszített, Gemma miniruhájában egyszerre volt sportos és nőies is.

Rajta már meg sem lepődünk, tudjuk, hogy tud öltözködni
Rajta már meg sem lepődünk, tudjuk, hogy tud öltözködniKarwai Tang / Getty Images Hungary

David Beckhamtől sem áll távol a magánéletben a jó ízléssel összeválogatott, kellemes látványt nyújtó megjelenés. Most sem volt ez máshogy, és a kétsoros gombolódású zakó mellett a fehér nadrág mindig egyszerre menő és klasszikus is. Ismertük már hidrogénezett tincsekkel, fejpánttal, tetkóval és elegáns öltönyben is. Nyilván otthonról is kap egy kis divatútmutatást, de bizonyára magától is van hozzá érzéke, mert jól is tudja viselni a különböző stílusokat, és valljuk be, jól áll neki az elegancia is. Persze van hozzá egy jó „vállfa” is.

Szerencsére a hölgyek is rajonganak a teniszért. Vagy a teniszezőkért… Ki tudja?

Csak egy kalap hiányzik Diana fejéről, és akár Julia Robertsnek is nézhetnénk… Getty Images Hungary
Csak egy kalap hiányzik Diana fejéről, és akár Julia Robertsnek is nézhetnénk… Getty Images HungaryKarwai Tang

Diana Silvers és Olivia Brower is agyonizgulták magukat a lelátón. Diana Silvers klasszikus pöttyös ruhájában nem lehet nem felfedezni Julia Roberts ikonikus viseletét a Micsoda nő híres lovaspóló-jelenetéből, amely már ott is aratott.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek