Jön a film - a legjobb hangú énekesnő haláláról azóta is bizarr elméletek terjednek

Laposföld

GettyImages-1264455431

Decemberben vetítik a mozik a Whitney Houstonról szóló filmet, a napokban először mutattak be részletet a produkcióból. A világ legtöbbet díjazott énekesnője már több mint 10 éve hunyt el, de a rajongók mellett még az összeesküvés-elméletek hívei sem hiszik el, hogy az öt oktáv hangterjedelmű, egyszerűen csak "A Hangnak" becézett sztár nincs többé. Egyesek szerint a halála összeköthető a világ sorsát a háttérből irányító legbefolyásosabb titkos társasággal.

Az illuminátusok, avagy illuminati, melynek tagjai között ott találjuk a világ legbefolyásosabb személyeit és a hollywoodi sztárok többségét, a legsötétebb dolgoktól sem riadnak vissza terveik végrehajtása érdekében. Legalábbis sok konteóhívő így gondolja: de mi az igazság, és kik (voltak) valójában az illuminátusok?

Véres rituálé során ölték meg a világsztár énekesnőt?

Az internet bugyraiban se szeri, se száma azoknak az összeesküvés-elméleteknek, melyek a nemzetközi elitet és az amerikai filmsztárokat, zenészeket, más hírességeket az állítólagos titkos társasághoz kötik, sőt, az illuminati még egy (vélhetően viccnek szánt) hivatalos weboldallal is rendelkezik. A konteóhívők szerint a hollywoodi illuminátusok vezetője a rapper Jay-Z, aki feleségével, Beyoncé Knowlesszal a titkos, befolyásos szervezet „uralkodópárjának” számít – nem meglepő, hogy hozzájuk kötődik az egyik legbizarrabb összeesküvés-elmélet is.

E szerint a 2012 februárjában, 48 éves korában elhunyt hatszoros Grammy-díjas énekesnő, Whitney Houston nem drog- és alkoholfüggőségének vált az áldozatává, hanem az illuminati végzett vele, méghozzá azért, hogy Beyoncé és Jay-Z első gyermeke, Blue Ivy Carter átvehesse a helyét a szervezetben. Az illuminati ugyanis egy zárt és szűk közösség, szigorúan ellenőrzött taglétszámmal, az „uralkodópár” gyermekére pedig nagyobb szükségük volt soraikban, mint a függősége miatt lecsúszott, a szervezet számára komolyabb hasznot és presztízst nem nyújtó Houstonra. Egy másik verzió szerint az énekesnőt egy titkos illuminátus-szabadkőműves vérszertartás során áldozták fel annak érdekében, hogy az egy hónappal korábban, 2012 januárjában született Blue Ivy jó egészségét garantálják.

Jay-Z, Beyoncé és lányuk, Blue Ivy – az illuminátusok első családja?
Jay-Z, Beyoncé és lányuk, Blue Ivy – az illuminátusok első családja?CBS Photo Archive / Getty Images Hungary

A bizonyítékoknak se szeri, se száma: a Blue Ivy (magyarul „Kék Borostyán”) név visszafelé olvasva Eulb Yvi, vagyis a sátán lányának a neve (akinek létezését vagy elnevezését egyébként semmilyen biblikus forrás nem támasztja alá), a név betűit pedig az angol ábécében elfoglalt sorszámukkal helyettesítve, majd összeadva a 99-es szám jön ki. Fordítsuk a feje tetejére a 99-est: természetesen 66 jön ki, melyhez elég egy harmadik 6-ost hozzátenni, és máris megkapjuk a sátán számát, a 666-ot. Más elképzelések szerint a Blue és az Ivy valójában betűszók, melyek feloldása: Born Under Living Evil (vagyis „az Élő Gonosz Szülötte”) és Illuminati’s Very Youngest (azaz „A legfiatalabb illuminátus”).

Klónozhatta az illuminati a világ leghíresebb rapperét

Mások úgy tartják, Houston meggyilkolásával az illuminátusok egy másik énekessztárnak, Jennifer Hudsonnak csináltak helyet a szervezetben, a gyanús körülményeket pedig tetézi, hogy Houston lánya, Bobbi Kristina Brown három évvel később édesanyjához hasonlóan egy fürdőkádban lelte halálát. Szintén így távozott az élők sorából 2018-ban az ír Cranberries zenekar énekesnője, Dolores O’Riordan, akinek halálát a hivatalos verzió szerint kábítószer okozta, azonban egyesek meg vannak győződve arról, hogy mindhármukat az illuminati gyilkolta meg.

Whitney Houston (1963–2012) halála is az ő lelkükön szárad?
Whitney Houston (1963–2012) halála is az ő lelkükön szárad?Kevin Winter / Getty Images Hungary

A bennfentesek azt is sejtik, hogy a legnagyobb díjátadók, elsősorban a Grammy- és az Oscar-gála valójában dollármilliókkal kitömött grandiózus illuminati események, a titkos társaság szeánszai, melyeket világszerte közvetítenek a televízióban. Nem lehet véletlen, hogy Nicki Minaj rapper a 2012-es Grammy-gálára egy többek által botrányosnak ítélt húzással XVI. Benedek pápa jelmezes hasonmásával érkezett, és egy vörös, apácaöltözetre emlékeztető ruhát viselt, rajta egy fekete gyöngyökből kirakott arccal, ami – természetesen – csakis Whitney Houston arca lehet. Ugyanezen az estén az említett Jennifer Hudson elhunyt pályatársára emlékezve annak leghíresebb slágerét, az I Will Always Love You-t énekelte – vajon csupán véletlen egybeesés?

Szintén az egész világ gyászolta a 2008 januárjában, 28 éves korában elhunyt Heath Ledgert, aki egy hónappal később posztumusz megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscart A sötét lovagban nyújtott alakításáért. A népszerű fiatal színész a hivatalos jelentés szerint gyógyszer-túladagolásban lelte halálát, de természetesen, aki mélyebbre ás, ezúttal is más igazsággal szembesülhet: Ledgert is az illuminátusok ölték meg, méghozzá azért, mert tudták, így sokkal nagyobb lesz majd az Oscar-gála, vagyis legfontosabb összejövetelük nézettsége.

Nicki Minaj a pápa hasonmásával a Grammy-gálán
Nicki Minaj a pápa hasonmásával a Grammy-gálánDan MacMedan / Getty Images Hungary

Végezetül említsük meg a világ talán legismertebb rapperét, Eminemet, aki egyesek szerint 2006-ban autóbalesetben meghalt, azonban túlságosan fontos volt az illuminati számára, ezért egy klónnal (mások úgy vélik, egy android replikával) helyettesítették őt. Ezt bizonyítják a sztár öltözködésében, dalszövegeiben és zenei stílusában megfigyelhető változások, illetve néhány gyanús külső jel – az ál-Eminem állkapcsának formája és kisebb arcvonásai például (állítólag) megváltoztak az utóbbi másfél évtizedben.

A 18. században működött a valódi illuminátus rend

De vajon kik (voltak) ténylegesen az illuminátusok, és mennyi igazság rejlik a világot behálózó titkos társaságról szóló mendemondákban? Az illuminati (latinul „megvilágosodottak”) elnevezést több különféle szervezet is viselte a történelem során, a napjainkban közismert és gyakran emlegetett illuminátusok legendája azonban egy 1776-ban Bajorországban alapított társasághoz köthető. A szervezetet egy ingolstadti egyetemi professzor, kánonjogász és teológus, Adam Weishaupt hozta létre, aki mélyen hitt a felvilágosodás eszméiben, élesen bírálta a jezsuita rendet (holott ő maga is jezsuita nevelést kapott), deista és köztársaságpárti nézeteket vallott.

Weishaupt, aki mindemellett a helyi szabadkőműves-páholynak is tagja volt, rossz szemmel nézte a szabadkőművesek körében egyre inkább terjedő misztikus-spirituális rózsakeresztességet, és egy olyan társaságot szeretett volna alapítani, melynek tagjai egymást tanítják, kölcsönösen magukévá teszik a felvilágosodás racionalista szellemiségét. Az illuminátus rendnek elnevezett közösséget kezdetben mindössze Weishaupt és 6-9 ismerőse alkotta, és laza szerveződésű, kötetlen csoport volt, később azonban – miután belépett a szervezetbe a német felvilágosodás jelentős alakjaként ismert Adolf Knigge báró – átszervezték a társaságot, egy, a szabadkőművesekhez hasonló, szigorúan hierarchikus felépítésű „klubbá”.

Adam Weishaupt (1748–1830), az illuminati alapítója
Adam Weishaupt (1748–1830), az illuminati alapítójaUniversal History Archive / Getty Images Hungary

Az illuminátusok gyakran a szabadkőműves-páholyokban toborozták újabb tagjaikat, a tagok pedig anonimitást és titoktartást fogadtak, ezért leginkább álnéven működtek, és gyakran furcsa rituálékban vettek részt – érdekesség, hogy a társaság szinte kivétel nélkül fiatalokból állt (Weishaupt maga is mindössze 28 éves volt, amikor létrehozta azt) és általános bizalmatlansággal kezelték az idősebb generációk tagjait. Az illuminátus rend végső célja valóban a fennálló társadalmi rend megbontása volt, mely elsősorban a bajor választófejedelmek eltávolítását és a jezsuiták és a katolikus egyház befolyásának eltörlését jelentette, ezt azonban – például az anarchistákkal ellentétben – nem erőszakos módszerekkel, hanem oktatással, neveléssel, az ész és az erkölcs széles körű terjesztésével kívánták elérni.

Alig 10 év után betiltották a titkos társaságot

Mindehhez azonban korántsem voltak elégséges erőforrásaik: ugyan Knigge csatlakozását követően a társaság létszáma gyors növekedésnek indult (egyesek szerint a német irodalom legnagyobb alakja, Johann Wolfgang von Goethe is tag volt), az illuminati fénykorában is legfeljebb csak 650-2000 tagot számlált, és kizárólag Bajorországban és Svájcban működött. A rend végül alig 10 évvel alapítását követően meg is szűnt létezni, 1785-ben ugyanis Károly Tivadar választófejedelem egyházi nyomásra minden titkos társaságot betiltott Bajorországban, azokat pedig, akik hasonló szervezeteket alapítottak vagy csatlakoztak volna hozzájuk, szigorú büntetéssel sújtották.

A bajorországi betiltást követően Johann Bode zenetanár-műfordító, az egyik utolsóként beavatott illuminátus tett még egy kísérletet a rend újraszervezésére Weimarban, ez azonban kudarcba fulladt, az illuminati pedig eltűnt a történelem színpadáról. Legalábbis azok szerint, akik nem hiszik, hogy Goethe és Knigge báró utódaként napjainkban Beyoncé, Jay-Z, Kanye West és Lady Gaga tartják életben a felvilágosodás lángját.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra