Egy gyönyörű édesség az asztalon – vörös bársony torta fehér csokival és erdeigyümölcs-raguval

Egy kicsit feldobtuk a red velvet cake-et.

Igen, valóban arról van szó, hogy a vörös bársony torta egy kis kevert vajas tészta, mascarponekrémmel és némi színezékkel. Nincs benne bársony, sem sok munka vagy elegancia, csak a gyönyörű és finom végeredmény. Most egy kis vörösboros erdeigyümölcs-raguval dobtuk fel, a krémhez pedig egy kis olvasztott fehér csokit is adtunk, így még finomabb lett a vaníliás tészta mellett a finom, tejszínes és csak egy kicsit citromos töltelék. 

Egy kis mascarpone krémtől finom.
Egy kis mascarpone krémtől finom.DebbiSmirnoff

Hozzávalók 8 személyre

A tésztához:

  • 25 deka vaj
  • 30 deka porcukor
  • 3 darab tojás
  • 2.5 deci író vagy kefir
  • 10 mokkáskanál piros ételfesték
  • 1 mokkáskanál
  • 1 csapott evőkanál kakaópor
  • 1 nagy teáskanál sütőpor
  • 35 deka liszt
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

A krémhez:

  • 40 deka mascarpone
  • 25 deka porcukor
  • 1 darab biocitrom héja és leve
  • 5 deci habtejszín
  • 0.5 mokkáskanál
  • 10 deka fehér csoki felolvasztva

A gyümölcsraguhoz:

  • 0.5 deci vörösbor
  • 50 deka erdeigyümölcs-keverék
  • 1 evőkanál bogyósgyümölcs-lekvár
  • 0.5 mokkáskanál
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a puha vajat keverd habosra a porcukorral, folyamatos kevergetés mellett add hozzá a tojásokat, az írót, az ételfestéket, majd a kakaóporral, csipet sóval és sütőporral átszitált lisztet.

Két kisebb, úgy 18 centis tortaformát tölts meg a masszával, és a 160 Celsius-fokosra előmelegített sütőben süsd készre 40-45 perc alatt. Ha kihűlt, mindkettőt felezd el vízszintesen, és töltsd meg a 4 lapot a mascarponéból, a felvert tejszínből, csokiból, a citromléből, a citrom héjából, sóból és cukorból álló keverékkel. Úgy oszd szét a krémet, hogy az oldalára és a tetejére is jusson.

A raguhoz melegíts össze minden hozzávalót, és forrald legalább közepes lágon 8-10 percig. Ha kihűlt, tálald ezzel a süteményszeleteket. 

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez itt a tökéletes csokitorta receptje, húsvétra dobd össze ezt a mini adagot!

Ahogy azt mindig emlegetjük: a kelleténél egy kicsit több só és a feketekávé csodát tesz a csokis desszertekkel, ez a torta sem kivétel. Ha igazán finom csokitortát keresel, ezt a titkos összetevőkkel gazdagított változatot dobd össze!

2021. március16., 12:52

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Könnyű és különleges: tárkonyos pulykaragu szőlővel és mascarponéval

Ha idén ünnepekkor viszonylag könnyű ételekben gondolkodsz, készítsd el ezt a pulykaragut szőlővel. Fűszeres bulgur, de akár egy kevés baconnel feltuningolt barna rizs is remekül illik hozzá.

2020. december23., 06:04

Répatorta teljes kiőrlésű lisztből - egészségesen is készülhet isteni desszert

Egy nagy kanál citromos mascarponekrémmel a tetején a legfinomabb ez az egyszerű desszert, ami akár a délutáni tea, akár a reggeli kávéd mellett tökéletes lesz.

2021. augusztus14., 11:24

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mustra