Hihetetlen dolgot talált egy skót vízvezeték-szerelő munka közben

GettyImages-1346497433

Az edinburghi Peter Allan egy kuncsaftja régimódi, nagy házában dolgozott hétfőn, amikor a padlódeszka alá rejtve 135 éves palackba zárt üzenetre bukkant. A titkos levél szerzői tréfásan kívántak üzenni az utókornak.

Az 50 éves szakember egy radiátor átköltöztetése miatt bontotta fel a padlót a kicsiny, mindössze 3 × 4,5 méter átmérőjű helyiségben, amely egykor cselédek szobája lehetett; legnagyobb meglepetésére éppen ott, ahol lyukat ütött a padlódeszkán, egy üres whiskysüveget fedezett fel a vízvezetékek közé rejtve, benne egy megsárgult papírdarabbal – adta hírül a BBC. Allan azonnal szólt a ház tulajdonosának, a háziorvosként dolgozó Eilidh Stimpsonnak, akit meglepett és izgalomba hozott a különös felfedezés, azonban megvárta, amíg 10 és 8 éves gyerekei hazaérnek az iskolából, hogy együtt fedhessék fel a titokzatos papíros rejtélyét.

135 éves üzenetet találtak a palackban
135 éves üzenetet találtak a palackbanEilidh Stimpson

A doktornő kalapáccsal széttörte az üveget és kiszedte a papírlapot, melyen egy 1887. október 6-án keltezett rövid, kézzel írt üzenet volt olvasható: „James Ritchie és John Grieve készítették a padlózatot, de nem ők itták meg a whiskyt. Bárki találja meg ezt az üveget, számára valószínűleg rég porrá lettünk már.”

A család egyik ismerőse később csakugyan megtalálta a két férfi nevét az 1881-es népszámlálás során összeállított jegyzékben – mindkét néhai munkás a skót főváros néhány kilométerre található Newington városrészében élt. Stimpson úgy nyilatkozott, amint elkészülnek a munkálatok, egy új üzenet társaságában ismét whiskysüvegbe helyezik a papírlapot, és visszateszik a régi helyére, hogy a ház későbbi tulajdonosai ismét rátalálhassanak majd a jövőben.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra