Ebből az italból már egy korty is életveszélyes lehet

GettyImages-1211963249
Olvasási idő kb. 1 perc

A keringésre és az idegrendszerre is hatással van a koffein, azonban míg az emberek számára élvezeti értéket képvisel és napi pár adagnyi semmi problémát nem okoz, a kutyák számára akár életveszélyes is lehet.

Ha gazdiként szívesen is osztozol a kutyáddal, érdemes óvatosan bánni egyes élelmiszerekkel. Kedvenc reggeli italod, legyen az kávé vagy cappuccino, koffeines vagy mentes, igazán veszélyes lehet számára. 

A kutyák számára a koffeinmérgezés akár halálos is lehet. A vizsgálatok szerint az elfogyasztott mennyiség és a kutya testmérete a döntő abban a tekintetben, hogy mennyire veszélyes számára az elfogyasztott kávé, kóla vagy tea. Érdemes óvatosnak lenni azokkal az italokkal, amik számunkra felfrissülést hoznak, mert az édes íz és illat vonzza a kifejezetten jó szimattal bíró négylábúakat. Ha belekortyol véletlenül a reggeli frissítődbe, jobb, ha állatorvosnak is megmutatod. Hogy mekkora az a mennyiség, ami már veszélyes kedvenced számára és az állatoknál milyen tünetekkel jár a koffeinmérgezés, azt az Az Én Kutyám magazin cikkéből ide kattintva megtudhatod. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek