Zacher Gábor is kiakadt az Eb-n dolgozó mentősökön, Varga Barnabás túl van a műtéten

varga-mutet-2158919424
Olvasási idő kb. 2 perc

Problémásnak tartja az orvosi stáb munkáját az Európa-bajnokságon Zacher Gábor. A szakember szerint nagy hibát vétettek az egészségügyi dolgozók akkor, amikor a skót kapussal történt ütközés után Varga Barnabás mozdulatlanul fekve maradt.

„Ilyenkor mi orvosok vagyunk, és tökmindegy, hogy ez épp egy stadion, százezer nézővel” – mondta Zacher Gábor, aki maga is dolgozott korábban focimeccseken. A toxikológus szerint óriásit hibázott a beindulással az orvosi személyzet. A szakember az RTL-nek nyilatkozva hangsúlyozta:

„függetlenül attól, hogy a játékvezető megállítja-e a játékot, a pitdoktornak kutya kötelessége elindulnia. Mert itt a focista életéről van szó.”

A horrorsérülés után Varga túl van a műtéten

Mint ismeretes, a magyar labdarúgó-válogatott tegnap este játszott Skócia ellen – a tét nem volt kicsi, hiszen csak győzelem esetén maradt a magyaroknak esélye a továbbjutásra, miután korábban mind a Svájc, mind pedig a németek elleni mérkőzésüket elvesztették. Ezen a meccsen ütközött nagyon szerencsétlenül egy támadás során Varga Barnabás a skót kapussal. A magyar sportoló az eset után a földön maradt, ám ennek ellenére kifejezetten sokáig tartott, mire bement a pályára az orvosi csapat.

„Ültem a tévé előtt, és azt mondtam, hogy ilyen csak a mesében van”

– mondta az esetről Zacher Gábor. A mérkőzés után Szoboszlai Dominik is beszélt arról, hogy nem érti, miért tartott ilyen sokáig, mire odaértek a mentők. A hordágyat végül Szoboszlai rángatta be a pályára.

Szoboszlai is segített Varga hordágyát cipelni – a műtét után a csatár állapota stabil
Szoboszlai is segített Varga hordágyát cipelni – a műtét után a csatár állapota stabilSebastian Frej/MB Media / Getty Images Hungary

A magyar labdarúgót azóta szerencsére megműtötték, és állapota stabil. Több helyen eltört az arccsontja, valamint agyrázkódást is kapott. „Egyelőre nem tudható, mikor engedik ki a stuttgarti kórházból, s az sem, hogy mennyi kihagyás vár rá” – mondta Varga András, a sportoló édesapja. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek