Túrós-citromos gyors piskótatorta – alig fél óra alatt összedobod

Ha már gyakorlott vagy a konyhában, gyorsan összedobhatod ezt a remek fogást, amihez ne felejts el biocitromot használni, hogy a héjával bátran fűszerezhesd a krémet.

Egy kis mazsola is mehet a krémbe.
Egy kis mazsola is mehet a krémbe.Pinkybird

Hozzávalók

A krémhez

  • 30 deka túró
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 1.5 deci tejszínhab felverve
  • 2 darab biocitrom leve és héja
  • 3 nagy ek. porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 mk.
  • 0.5 deci limoncello

A tésztához

  • 6 darab tojás (a fehérje felverve)
  • 6 ek. liszt
  • 1 mk.
  • 6 csapott ek. cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 0.5 mk. sütőpor (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a sárgáját a cukorral (és esetleg egy kis adag sütőporral), majd lassan add hozzá a lisztet, sót, és végül a fehérjével is forgasd össze. Kisebb (szilikon) tortaformában süsd készre úgy 15 perc alatt, majd hagyd a sütőben még legalább 5-10 percen át a piskótát. Közben dolgozd alaposan össze a krém hozzávalóit, és azzal megtöltve tálald a süteményt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek