Egy kis mazsola is mehet a krémbe.Pinkybird
Hozzávalók
A krémhez
- 30 deka túró
- 2 nagy ek. mascarpone
- 1.5 deci tejszínhab felverve
- 2 darab biocitrom leve és héja
- 3 nagy ek. porcukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 mk. só
- 0.5 deci limoncello
A tésztához
- 6 darab tojás (a fehérje felverve)
- 6 ek. liszt
- 1 mk. só
- 6 csapott ek. cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 0.5 mk. sütőpor (elhagyható)
Elkészítés:
Keverd el a sárgáját a cukorral (és esetleg egy kis adag sütőporral), majd lassan add hozzá a lisztet, sót, és végül a fehérjével is forgasd össze. Kisebb (szilikon) tortaformában süsd készre úgy 15 perc alatt, majd hagyd a sütőben még legalább 5-10 percen át a piskótát. Közben dolgozd alaposan össze a krém hozzávalóit, és azzal megtöltve tálald a süteményt.