Hozzávalók
A tésztához
- 40 deka liszt
- 1 mk. só
- 2 deka élesztő
- 3 deka olvasztott vaj
- 2 ek. porcukor
- 2.5 deci langyos tej
- 3 darab tojásságája
- 1 darab tojás a kenéshez
A töltelékhez
- 50 deka túró
- 1 mk. só
- 5 ek. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
- 1 nagy marék csokicsipsz
- 1 ek. gríz
- 2 darab tojássárgája
- 1 nagy ek. tejföl
Elkészítés:
A tésztához futtasd fel a langyos tejben az élesztőt a cukorral, majd negyedóra után gyúrj a hozzávalókból rugalmas tésztát. Ha ezzel megvagy, pihentesd langyos helyen egy órán át, majd nyújtsd tégalap alakúra és kend meg az alaposan összedolgozott töltelékkel. Formázhatsz belőle 3-4 rudat, így összefonható, de feltekerve és egy kerek formában megsütve is tökéletes. Pihenetesd még legalább negyedórán át megformázva is. Kend le tojással, és közepesen forró sütőben, 45 perc alatt süsd készre.
Nem mondjuk, hogy a kalácssütés egyszerű, de ha van egy tökéletes receptünk, és betartunk néhány szabályt, akkor garantált a siker - még jobb is lehet, mint a bolti.
Tovább olvasom