A kalács túróval és csokidarabokkal is nagyon finom, bebizonyítjuk!

Egy kicsit Túró Rudi hangulata lesz ennek a finomságnak, és ha húsvétkor te is valami izgalmasat próbálnál ki, dobd össze ezt az egyszerű kalácsot!

Kezdőként elég, ha csak feltekered, úgy is remek lesz.
Kezdőként elég, ha csak feltekered, úgy is remek lesz.Olga Mazyarkina

Hozzávalók:

A tésztához

  • 40 deka liszt
  • 1 mk.
  • 2 deka élesztő
  • 3 deka olvasztott vaj
  • 2 ek. porcukor
  • 2.5 deci langyos tej
  • 3 darab tojásságája
  • 1 darab tojás a kenéshez

A töltelékhez

  • 50 deka túró
  • 1 mk.
  • 5 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 nagy marék csokicsipsz
  • 1 ek. gríz
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 nagy ek. tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához futtasd fel a langyos tejben az élesztőt a cukorral, majd negyedóra után gyúrj a hozzávalókból rugalmas tésztát. Ha ezzel megvagy, pihentesd langyos helyen egy órán át, majd nyújtsd tégalap alakúra és kend meg az alaposan összedolgozott töltelékkel. Formázhatsz belőle 3-4 rudat, így összefonható, de feltekerve és egy kerek formában megsütve is tökéletes. Pihenetesd még legalább negyedórán át megformázva is. Kend le tojással, és közepesen forró sütőben, 45 perc alatt süsd készre. 

kapcsolódó Hogyan süssünk kalácsot? Limara megmondja!
Hogyan süssünk kalácsot? Limara megmondja!

Nem mondjuk, hogy a kalácssütés egyszerű, de ha van egy tökéletes receptünk, és betartunk néhány szabályt, akkor garantált a siker - még jobb is lehet, mint a bolti.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Nyári narancsos Túró Rudi – a házi változat még finomabb

Ebbe a Rudiba citrusos aromákat kevertünk, hogy még inkább nyári hangulata legyen.

2020. július30., 06:04

Ha vajjal és vaníliával pirítod meg a kalácskockákat, levesek tetején is jól működnek majd

A legjobb az egészben az, hogy a kissé száraz kalácsok és kelt tészták is új életre kelnek a vajnak és a vaníliának köszönhetően. Nemcsak a gyümölcsös levesekben klassz, de egy-egy semleges ízű zöldséges fogást is feldobhatsz vele: a zeller-, az édesburgonya- és a burgonyalevesek tetején is tökéletes. Ha vanília helyett szarvasgombaolajat használsz, még több sós leves tetején bevetheted.

2020. május23., 06:00

Medvehagymás nokedli – egy adag sajttal és juhtúróval kóstold meg

Még egy könnyű fogás, amiből nem hiányzik a hús! Medvehagymaszezonban nem érdemes kihagynod, és ha neked a juhtúró túl aromás akkor túróval, vagy ricottával érdemes helyettesítened.

április8., 10:24

Ez az avokádós panzanella pirított kalácsfalatokkal a legfinomabb

Ha nálad is marad húsvétról egy nagy csücsök száraz kalács, ki ne dobd: készíts belőle felfújtat, vagy krutont levesekhez és salátákhoz. Ezzel a recepttel a kalácsból is készíthetsz valami egészségeset.

április2., 10:44

Recept hétvégére: dobj össze egy gyors húslevest ázsiai aromákkal!

A hagyományos húsleves tökéletes vasárnapra, de abból már mindenkinek van egy jó receptje. Ha egy kis csavarral készítenéd ezt a finomságot, dobd össze ázsiai hangulatban, mert úgy is nagyon finom.

október24., 10:24

Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

október26., 10:24

Mustra