Kezdőként elég, ha csak feltekered, úgy is remek lesz.Olga Mazyarkina
Hozzávalók
A tésztához
- 40 deka liszt
- 1 mk. só
- 2 deka élesztő
- 3 deka olvasztott vaj
- 2 ek. porcukor
- 2.5 deci langyos tej
- 3 darab tojásságája
- 1 darab tojás a kenéshez
A töltelékhez
- 50 deka túró
- 1 mk. só
- 5 ek. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
- 1 nagy marék csokicsipsz
- 1 ek. gríz
- 2 darab tojássárgája
- 1 nagy ek. tejföl
Elkészítés:
A tésztához futtasd fel a langyos tejben az élesztőt a cukorral, majd negyedóra után gyúrj a hozzávalókból rugalmas tésztát. Ha ezzel megvagy, pihentesd langyos helyen egy órán át, majd nyújtsd tégalap alakúra és kend meg az alaposan összedolgozott töltelékkel. Formázhatsz belőle 3-4 rudat, így összefonható, de feltekerve és egy kerek formában megsütve is tökéletes. Pihenetesd még legalább negyedórán át megformázva is. Kend le tojással, és közepesen forró sütőben, 45 perc alatt süsd készre.