A kalács túróval és csokidarabokkal is nagyon finom, bebizonyítjuk!

Egy kicsit Túró Rudi hangulata lesz ennek a finomságnak, és ha húsvétkor te is valami izgalmasat próbálnál ki, dobd össze ezt az egyszerű kalácsot!

Kezdőként elég, ha csak feltekered, úgy is remek lesz.
Kezdőként elég, ha csak feltekered, úgy is remek lesz.Olga Mazyarkina

Hozzávalók

A tésztához

  • 40 deka liszt
  • 1 mk.
  • 2 deka élesztő
  • 3 deka olvasztott vaj
  • 2 ek. porcukor
  • 2.5 deci langyos tej
  • 3 darab tojásságája
  • 1 darab tojás a kenéshez

A töltelékhez

  • 50 deka túró
  • 1 mk.
  • 5 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 nagy marék csokicsipsz
  • 1 ek. gríz
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 nagy ek. tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához futtasd fel a langyos tejben az élesztőt a cukorral, majd negyedóra után gyúrj a hozzávalókból rugalmas tésztát. Ha ezzel megvagy, pihentesd langyos helyen egy órán át, majd nyújtsd tégalap alakúra és kend meg az alaposan összedolgozott töltelékkel. Formázhatsz belőle 3-4 rudat, így összefonható, de feltekerve és egy kerek formában megsütve is tökéletes. Pihenetesd még legalább negyedórán át megformázva is. Kend le tojással, és közepesen forró sütőben, 45 perc alatt süsd készre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek