Ezen a télen ezekben a göncökben leszel szupercool

hangers-ge275127d5 1920
Molnár-Zolnay Fruzsina

A dédi, de még talán a nagyi is azt mondaná, hogy minden évszaknak megvan a maga textilje, mintája, anyagvastagsága, ami az adott szezonra jellemző. Ráadásul ők még azt is hitték, hogy bizonyos színek ütik egymást. A vezető divattervezők ebben az őszi–téli szezonban pimaszul ellentmondanak minden berögzült klisének.

A romantikus virágos, vintage selyemruha, a színes muszlin- vagy zsorzsettblúz nem csak nyári viseletek többé! A téli trendek üdítő kellékei is. Boka fölé érő bőrcsizmával vagy fűzős magas szárú bakanccsal, vastag, kötött oversize pulcsival, ezzel harmonizáló kötött sapkával és hatalmas steppelt dzsekivel, vagy maszkulin szabású tweed szövetkabáttal ajánlott elemei a tél trendi megjelenésnek.

De ha megengedtek egy apró betűs megjegyzést: a lábszárközépig érő könnyű selyemszoknyához tartózkodj a vastag teniszzokni és sportcipő kombinációjától.

Az életben nem minden vicc ül, ami a kifutón jópofának tűnik.

A pasink legalábbis biztos bekapcsol még akár egy romantikus történelmi vígjátékot is inkább, mint hogy ezt nézze.

De melyek azok a fogások, amikkel nem nyúlsz mellé ebben a szezonban?

1. Színek

A nagy tervezők az élénk színek szokatlan kombinálására biztatnak, a pandémia miatt kialakult feszültség, bú és ború feledtetése céljából szándékosan benne hagytak a téli szezonban olyan élénkebb színeket, mint például a fűzöld, amitől talán jobb lesz a kedvünk.

A mottó pedig: A narancs az új fekete!

Lepjük meg magunkat és környezetünket élénk színek frissítő párosításaival, a téli szürkeségben minden üde árnyalat jólesik a szemnek és a léleknek is. Zöld a kékkel, piros a naranccsal, semmi baj, csak így tovább!

GettyImages-1189069033
bonetta

2. Steppelt

Az 1930-as évek Amerikájának nagy találmánya, a steppelt kabát, így a 100. szülinapjához közeledve nagy karriert fut be. Túlméretezett fazonokban, túlzott gallérral, apró csíkos hurkákkal vagy nagy paplansteppeléssel menő és nem utolsósorban praktikus darabja a téli kollekcióknak. Könnyű és meleg, ráadásul lehet steppelt a táska, sapka és sál is, úgyhogy nem kell egy darabnál megállni!

3. Műszőrme

Aki szereti a drámai hatást, ezen a télen lubickolhat benne. Most minden szőrös szív meglágyul majd egy kis műszőrmétől. Változatos színekben, eltúlzott szálhosszal, oversize bunduc formájában, vagy mellényként, szinte mindegy, csak puha legyen és szőrös! Szörnyella de Frász pedig sárgul majd az irigységtől!

winter-g5212cf698 1920

4. Minták

A minták széles spektrumon mozognak, de köztük két szélsőség is dívik egyszerre: a már jól bevált, mindig szexi és sokszor leporolt leopárd nyomott egyidejűleg van porondon a fekete-fehér geometrikus printekkel. A leopárd csajos, mondhatni dögös, ha nem is a szó szoros értelmében. Feketével, bézs árnyalatokkal jól párosítható. Szinte kéri az aranybizsut és a műszőrmét maga mellé a drámai hatás fokozásáért. A fekete és fehér pedig geometrikus formákban teljesedik ki. Vasarely imádná!

GettyImages-1227525272
Iryna Kazlova / Getty Images Hungary

5. Vegán bőr

Ahogy Gombóc Artúrnak bejön minden, ami csoki, úgy most télen jöhet minden, ami vegán bőr, régen egyszerűen csak úgy hívtuk: műbőr. Legyen az blúz, ruha, nadrág, kabát vagy sapka, most mind „hasít”, ami műbőr. Ceruzaszoknyák, leggingsszerű elasztikus nadrágok, ingruhák, tényleg nehéz sorolni is, hány fazonban aknázzák most ki ezt az anyagot. A vicc az, hogy tényleg tud jól kinézni önmagával turbózva, kötött vagy csipke, és farmer mellett is, szóval ne berzenkedjünk egy pillanatig sem, hanem húzzunk bőrt a bőrünkre!

woman-g5d73c4419 1920

Molnár-Zolnay Fruzsina

Az Ez kell a Nőnek stílustanácsadója, a Dívány szakértője. Divat- és stílustervezői képesítését a Budapesti Divatiskolában szerezte bölcsész, nyelvtanári és marketingdiplomái kiegészítésére 2006-ban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra