Így szakította ketté a földet a törökországi földrengés

GettyImages-143644888

Törökországban valódi szakadék keletkezett egy olajfaliget közepén, ahogy szétnyílt a föld.

Számos megrázó és időnként sokkoló kép látott napvilágot arról a katasztrófáról, ami Törökországot és a szomszédos Szíria északi részét sújtotta. A Richter-skála szerinti 7,8-as földrengést több utórengés is követte, szinte felfoghatatlan mértékű rombolást hagyva maguk után.

A mentőcsapatok összedőlt épületek romjai alól menekítik a túlélőket, de az áldozatok száma így is meghaladja a negyvenezret. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai 20 személlyel és 4 mentőkutyával segítették a helyiek munkáját, és hazaérkezve a Díványnak Balázs László mesélt a földrengés által leginkább sújtott Hatay régióban végzett munkájukról.

Jól szemlélteti, milyen ereje is van egy ekkora földmozgásnak, hogy a kelet-törökországi Tepehan kisvárosban található olajfaligetet most kettészeli egy völgy, amely néhány nappal ezelőtt még nem volt ott. Egy drónfelvételen nézhetjük meg, hogy közel 2,5 kilométer hosszan nyílt ketté a föld, valódi szakadékot teremtve a táj közepén. (A címlapkép illusztráció.)

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra