Goudával és baconnel töltött karajszeletek – így készítheted el a legegyszerűbben

A fokhagyma sem maradt ki ebből a fogásból, ami nálunk mindig kap a tetejére egy adag mézzel és zöld borssal ízesített mustárt is. Egy egyszerű burgonyakrokett, de akár olaszos, paradicsomos rizs mellett is nagyon finom lesz.

Egy kevés reszelt parmezánnal még finomabb lesz.
Egy kevés reszelt parmezánnal még finomabb lesz.xalanx

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyobb szelet sertéskaraj
  • 4 szelet gouda sajt
  • 4 szelet bacon
  • 2 kisebb darab tojás enyhén felverve
  • 2 ek. liszt
  • 3 nagy ek. zsemlemorzsa
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfold ki és sózd be, majd helyezd rá a bacont és a sajtot, és tekerd fel. 

Forgasd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába, majd olajban, kis lángon süsd készre. 

 

kapcsolódó Karaj kétféle hagymával és füstölt paprikával – klassz, magyaros fogás egyszerűen
Karaj kétféle hagymával és füstölt paprikával – klassz, magyaros fogás egyszerűen

A karaj a hagymával tökéletes páros, és ha még egy kis tejszínes-vajas burgonyapürét is készítesz mellé, igazán kiadós, magyaros ebédet dobhatsz össze.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Muffin őszi hangulatban fügével, ricottával és mandulával

Ha te is szívesen készíted az egyik legegyszerűbb desszertet, a hideg hónapokban a legjobb, ha őszi hangulatban dobod össze. A tetejére a céklalével színezett, fahéjjal és porcukorral kikevert vajkrém lesz a legfinomabb, így akár szép cupcake-ek is készülhetnek belőle.

október18., 12:52

Heti tunkolós: tejszínes marharagu jó sok fűszerrel és olvadt sajttal

Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.

október20., 09:24

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

október20., 15:52

Mustáros-hagymás tarja – zöld borsos szósszal készítettük el

A zöld borsos szószhoz csak annyi a dolgod, hogy egy kanál vajat olvassz, beleszórj egy nagy adag zöld borsot, és mascarponéval és tejszínnel összemelegítsd. Ezután jöhet egy mokkáskanál barna cukor és annyi só, amitől neked éppen tökéletes.

május19., 10:24

Ez az egyik legjobb őszi desszert: muffinok fahéjascsiga-ízben, citromos sajtkrémmel

A frissen sült, langyos fahéjas csigáknál nincs is finomabb, de ha épp nem töltenél időt a dupla kelesztéssel, készíts egy ahhoz hasonló édességet sokkal gyorsabban, sütőporral. A tetejére cukorral, fahéjjal és citrommal elkevert natúr sajtkrémből készíts sűrű mázat.

október22., 11:24

Fokhagymás karaj fűszeres édesburgonya-pürével

Nem is olyan nehéz egy klasszikus kedvencből egy-egy finomságot összedobni, elég egy-egy szezonális zöldségből készült köret és néhány olyan fűszer, ami leginkább az adott évszakra jellemző. Ha van időd, egy nagy adag édesburgonyacsipszet is érdemes összedobnod a fogás mellé.

október16., 07:32

Mustra