Többet keres nálad a párod? Akkor van egy rossz hírünk, ha férfi vagy

GettyImages-979088836

Nincs több titkolózás, a férfiassággal kapcsolatos kérdésekről beszélni kell. A korábbi kutatások többsége a férfiasság kulturális vetületét vizsgálta, de egy új tanulmány a témát a nők szemszögéből közelítette meg. Kiderült, hogy a nők igyekeznek megvédeni partnerük férfiasságérzetét, mégpedig a saját kárukra.

Egy új tanulmány szerint a férfiakkal szexuális kapcsolatban élő nők megváltoztathatják saját szexuális viselkedésüket annak érdekében, hogy megvédjék partnerük érzékelt férfiasságát. A Social Psychological and Personality Science című szaklapban megjelent kutatás megállapította, hogy minél inkább törékenynek érezték a nők partnerük férfiasságérzését, annál többször számoltak be orgazmus színleléséről, szexuális elégedettségüket pedig alacsonyabbnak értékelték.

Az önfeláldozás nagymesterei

„A nők azt helyezik előtérbe, amire szerintük a partnerüknek szüksége van, hátrasorolva a saját szexuális igényeiket és saját kielégülésüket.” Erre a következtetésre jutott a tanulmány vezető szerzője, Jessica Jordan, a Dél-Floridai Egyetem doktorandusza.

A nők az igényeik kommunikálása helyett, feltétel nélkül elfogadva a férfi vezetését az aktus alatt, hajlamosak a saját kielégülésükről is lemondani
A nők az igényeik kommunikálása helyett, feltétel nélkül elfogadva a férfi vezetését az aktus alatt, hajlamosak a saját kielégülésükről is lemondaniYakobchukOlena / Getty Images Hungary

Az új tanulmány – amelynek egyébként három férfi volt a társszerzője – erre az ősrégi kérdésre kereste a választ, elméletileg azt feltételezve, hogy a férfiasságról szóló, régóta fennálló kulturális elképzelések lehetnek felelősek a színlelésért. A kutatók először 283 nőtől gyűjtöttek adatokat, akiket partnereik férfiasságáról kérdeztek.

Érdekes módon azt találták, hogy minél inkább bizonytalannak látták a nők a partnerük férfiasságát, annál fokozottabbnak vélték a szorongásukat. Ez viszont arányosan csökkentette a nők szexuális örömét és az orgazmusuk mértékét.

Ezután a kutatók további 196 nőt kérdeztek ki, és felfedezték, hogy azok a résztvevők, akik férfi partnerük férfiasságát „törékenynek” feltételezték, a „szorongásuk” miatt kevésbé mutatták jelét az őszinte szexuális kommunikációnak. Eközben a tanulmány harmadik komponensében 157, párkapcsolatban élő heteroszexuális nőt kértek meg arra, hogy töltsenek ki egy névtelen felmérést a szexuális életükről.

„Ha egy nő aggódik amiatt, hogy akaratlanul veszélyezteti partnere férfiasságát (azaz férfiasságérzetét), az a kommunikáció megszakadásához vezethet”

 – állapította meg a vezető szerző, Jordan az SWNS jelentése szerint.

Érdekes módon az új tanulmány eredményei azt mutatták, hogy azok a nők, akik több pénzt kerestek, mint a partnerük, kétszer nagyobb valószínűséggel színleltek orgazmust – új értelmet adva a „fake it 'til you make it” (színleld, amíg nem sikerül) kifejezésnek. A kutatók elmélete szerint ezek a nők valószínűleg úgy érezték, hogy anyagi értelemben leépítik a férjük önbizalmát, és ezért a hálószobában mindenképp kárpótolniuk kell őket.

Ám míg egyes nők azt hihetik, hogy az eksztázis megjátszásával a férfi partnerüket védik, Jordan úgy véli, hogy a megtévesztés akaratlanul is árt a férfiaknak.

„Amikor a társadalom egy lehetetlen férfiszabványt hoz létre, amelyet fenn kell tartani, senki sem nyer” – szögezte le. Röviden tehát, az őszinte kommunikáció és az, hogy mindkét fél keresi a másik szexuális örömérzetének forrását, és próbálja megérteni partnerének igényeit, a férfiaknak is előnyös, ha a csúcsra akarnak jutni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra