A hiúság bevásárolt, de hogy befürödtünk-e, cikkünkből kiderül

GettyImages-525220386

Örök fiatalság palackba zárva, égig érő szempillák, csodálatosan hidratált kezek tél közepén is – ismerős szókapcsolatok? Fejből tudjuk már a reklámok elcsépelt ígéreteit, most pedig teszteltük, hogy ezek az ígéretek mit érnek a valóságban. Míg régen nekünk az papír-írószer bolt volt a csodák birodalma, ma a drogériák a mi ÁPISZ-unk. Olyan termékeket vadásztunk, amelyek a fa alá is jók lehetnek.

Rengeteg pénzt áldozunk nap mint nap a szépség és a fiatalság oltárán, aztán elég sokszor előfordul, hogy a reklámok által ígérgetett csodaeredmények valahogy elmaradnak. Hogy téged már ne érjenek akkora kudarcok, és a fél fizetésed ne valamelyik drogéria kasszájában landoljon, teszteltünk néhány terméket.

IMG 9720

Novemberben a Gymbeam Colla Pink szépségital, a Helia-D Botanic concept kézkréme tokajibor-kivonattal, a L’Oréal Paris Lash Paradise nevű szempillaspirálja és Andrea Gere éjszakai krémmaszkja került a Dívány szerkesztőinek kosarába. Eredmények a hajtás alatt. 

1. L'Oréal Paris Lash Paradise – szerencsés véletlen

Farkas Virág kosara

Értékelés: 5/4

Ár: 4190 Ft

 A nők valószínűleg valahogy úgy vannak a szempilláikkal, mint a férfiak a legnemesebb szervükkel, azaz soha nem lehet elég hosszú. Így tehát minden egyes hónapban legalább egyszer – és valószínűleg fizetés után – felkerekedünk, keresünk egy drogériát, és áldozunk a szépség oltárán, ugyanis a szempillaspirálokat havonta illik cserélni, ha szeretnénk megkímélni magunkat többek között egy rettenetesen kellemetlen kötőhártya-gyulladástól. De nézzük a lényeget. Novemberben gyorsan lekaptam a polcról a L'Oréal szempillaspirálját, egyrészt, mert szép a csomagolása, másrészt, mert azonnal kellett valami, miközben éppen rohantam valahova.

Hogy mennyire volt elhamarkodott a választás? Ennél rosszabb terméket nem kívánok senkinek, és akkor nagy vonalakban megmarad a világ rendje. Ha nem is ez lesz életed száz százalékig legjobb választása, túl nagyot sem buksz majd vele. A keféje könnyen használható, nem nehéz elérni a szempillák tövét, de az anyaggal alkalmanként, illetve a hónap vége felé többször is meggyűlt a bajom, ugyanis sűrű, és gyorsan, talán túl gyorsan is szárad. Mellette szóljon, hogy legalább nem pereg a festék a szem alá nap végére. Ha kicsit lazítanának a festék állagán, akkor két hét használat után simán bedobnám a kosárba decemberben is, de két hét jóság után két hét szenvedés nem igazán éri meg majdnem ötezer forintért.

2. Gymbeam Colla Pink szépségital – egy korty fiatalság

Reiber Gabriella kosara

Értékelés: 5/4

Ár: 3690 Ft

30 éves korom után kezdtek érdekelni a szépségitalok, szépségkapszulák, és egyéb hasonló csodatermékek. A Gymbeam Colla Pink italát a kollagénpótlásra találták ki, a leirat szerint a kollagén mellett hialuronsav, szőlőmagkivonat, vitaminok és ásványok egyedülálló keveréke tesz azért, hogy a bőrünk, a körmünk és a hajunk szép és táplált legyen. Grátisz, hogy nem kell C-vitamin-tabletta sem, mert van benne, ráadásul megfizethető is.

Nagy reményekkel nyitottam fel dobozt, amelynek tartalma elsőre csalódást okozott. A külcsín és a finom mangóillat mögött ugyanis nagyon nehezen oldódó porkeverék rejtőzik, hosszas vízben való kevergetés után sem sikerült teljesen homogén italt varázsolni belőle. Az első pár napban ez zavaró, azonban ha ezen sikerül túllendülni, és az ital hatásaira figyelni, akkor kéthetes használat után is érezhetően feszesebb, simább lesz tőle az arcbőr, ami nem is feltétlenül abból látszik, hogy a ráncok feltöltődtek egy csapásra, inkább abból, hogy a bőrhibák, gyulladások jelentős javulást mutattak, ami az érzékeny, kombinált bőrűek számára lehet látványos. Érezhető az erősödés a körmön is, de itt nem nagyon kellett mit behozni. A hajhullást egyelőre nem szüntette meg. 

3. Helia-D Botanic concept kézkrém tokajibor-kivonattal – a szüret illata lengjen körül!

Kofrán Eszter kosara

Értékelés: 5/4

Ár: 1290 Ft/100 ml

 A Helia-D bevált márka a családban, minden generáció imádja a nagymamától az unokáig, kicsit olyan ez, mint a Nők Lapja, minden generáció fogyasztja, mert már ugye a nagyi asztalán is ott volt, egyszóval valahogy zsigerileg bennünk van, nem mellesleg a gyártóval nem kellett egy új nevet megtanulnunk, tehát a patina is a döntést erősítette. Jó, a kiválasztásban mondjuk a csomagolás is közrejátszott. A műanyag kiszerelésnek jól áll az aranyszínű kupak és a Szász Endré-s hangulat, ami a cég porcelántégelyes termékét idézi szintén a régmúltból.

A kézkrém izgalmát a tokajibor-kivonat adja, ami egyfelől különleges, másfelől olyan illatos, mintha egy szüret kellős közepén állnánk közvetlenül a mustkészítő edények mellett. Állagra könnyű, illatra csodás és szerencsére nem sziruposan édes, hamar felszívódik, érzetre nem képez fura filmréteget a bőrön. Azonban jobb, ha figyelsz, mert a rendkívül száraz bőrűeknek ez a hidratálás nem lesz elegendő, hacsaknem minden kézmosás után használják. 

4. Gere Andrea Grapelove Overnight Cream Mask – saját szőlőből készült

Kitzinger Szonja kosara

Értékelés: 5/5

Ár: 20 900 Ft/75 ml

Kezdem ott, hogy sosem volt luxuskrémem, én is megelégszem a generációkon átívelő választásokkal. Valahogy minden más, úgynevezett praktikusabb dolgot előtérbe helyeztem ezzel szemben. De, amióta Lilu kikupált olyan tekintetben, hogy az arcápolás fontos dolog az életben, figyelek erre, egyúttal böngészek INCI-listát is, amennyiben a dobozon nem mikrobetűkkel vannak feltüntetve az összetevők.

Elég az hozzá, hogy Gere Andreát régóta ismerem, de, mint juniborászt, nem mint szépségápolási termékek megalkotóját. Szőlőjéből a kozmetikai termékeibe is csempészett, ami nagy dolog, hiszen kevés cég mondhatja el magáról, hogy saját kozmetikumaihoz saját összetevőit – jelen esetben organikus szőlőmagjait – használja fel.

Az éjszakai krémmaszk az olcsó kis krémeimmel szemben is érezhetően luxusérzetet biztosított. Nem igazán emlékszem olyanra, hogy vártam volna az estéket egy éjszakai krém felhordása miatt, úgyhogy ez új élmény. A termék organikus szőlőmagolajjal és -kivonattal, valamint kékszőlő-őssejtekkel készült, melyeket A-, C- E- F-vitaminokból és DPanthenol provitaminból álló komplex egészít ki. Az összetevők okán a krém anti-aging, tápláló és regeneráló krém, a termékfejlesztést pedig a világon az egyik legprofesszionálisabbnak számító svájci laboratórium végezte.

Gere Andrea a csomagolás oltárán is áldozott. A doboz tapintása, az aranyozott betűk fokozzák a prémiumérzést. A tubusba az organikus szőlőmag adottságai és a kozmetológiai célú őssejtkutatás vívmányai kerültek. A krémben nincs parabén, paraffin, és egyéb ásványi olajok vagy származékok, szilikon és hormon, ami azért jó, mert az INCI-listát böngészők sírva menekülnek, ha a szemük e szavak írásos változatával szembesül egy kozmetikum csomagolásán.

Oszd meg másokkal is!
Mustra