Térképvadász amerikai módra: Mennyire vagy (vaktér)képben az USA államaival?

cover

A Díványon vadásztunk már városra, filmre, idézetekre – itt az idő, hogy megnézzük, mennyire emlékszünk még a földrajzórákra!

Ha bekapcsoljuk a tévét vagy elindítjuk a Netflixet, akkor nagy valószínűséggel olyan műsorra bukkanunk, ami amerikai és az USA-ban játszódik. Így lehetséges az, hogy számtalan amerikai állam és város nevét tudjuk – Forrest Gump például alabamai volt, Walter White pedig az új-mexikói Albuquerque-ben főzte a methet. Na persze más dolog ezekről hallani és más elhelyezni őket a vaktérképen!

Persze nem katasztrófa, ha nem sikerül, megnyugtatásul emlékezzünk csak azokra a videókra, amelyekben az amerikai átlagembert azzal szólítják meg, hogy mondjon egy országot vagy tippelje meg az európai országokat, városokat. Nem beszélve arról, hogy vajon melyik amerikai mondaná meg, hol van pontosan Borsod-Abaúj-Zemplén megye...

Úgyhogy nézzük is, mennyire ismerjük a jenkik földrajzát: múlt héten folyók, az azelőtti héten európai városok, most USA-államok várnak arra, hogy helyesen megtippeljétek az elhelyezkedésüket. A kérdések négy válaszlehetőségei közül továbbra is csak egy jó megoldás elfogadott. A Térképvadász pedig továbbra is hetente jelentkezik majd.

Minden kérdés megválaszolására 45 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Ha még nem tetted, oldd meg a korábbi Térképvadászokat is!

Oszd meg másokkal is!
Mustra