Tudod, melyik országot jelöltük a képen? Vaktérképes kvíz!

Itt a Térképvadász: a Dívány heti földrajzkvíze!

cover

A Díványon vadászunk már városra, filmre, idézetekre – itt az idő, hogy megnézzük, mennyire emlékszünk még a földrajzórákra!

A suliban nem voltam kifejezetten szorgalmas, de a földrajzórát oda és vissza imádtam, gyerekkoromban rengeteg térképet másoltam. Ezen a lelkesedésen nem nagyon tudtam senkivel osztozni: az osztályban mindig kórusban utálták a témazárókba ágyazott vaktérképeket. Sok-sok év elteltével viszont végre hasznomra válhat ez a hobbi, mert bár geográfus nem lettem, a Díványon indíthatok egy sorozatot Térképvadász címmel. Hurrá!

Az első, bemelegítő kvízben a világ összes tájáról kell országokat kitalálnotok. Ez esetben a megjelenő térképeken semmilyen földrajzi név nem szerepel, csupán az országhatárok, illetve a kontinensek határai, valamint olykor jelöltem a nagyobb városok elhelyezkedését is. A vaktérképeken ennyi segítséggel kell megfejtenetek, melyik országról van szó. Természetesen nem lesz nehéz, hiszen négy válaszlehetőség közül kell kiválasztanotok az egyetlen helyes megfejtést.

Ezek után pedig hetente érkezik újabb Térképvadász: lesz, hogy várost, lesz, hogy folyót kell kitalálni, vagy éppen amerikai államot, netán hegyvonulatot. Lesznek nehezebb feladványok kevésbé ismert helyekkel – a földrajz igazi szerelmeseinek –, és lesznek könnyebbek, ahol például a magyarországi megyeszékhelyeket vagy európai fővárosokat kell kitalálni – csak hogy mindenkinek legyen sikerélménye.

De mindenekelőtt induljon a 10 lépésből álló bemelegítő kérdéssor, amelynek során remélem, kedvet kaptok ahhoz, hogy hétről hétre visszanézzetek újabb térképeket vadászni.

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra