Szupermodellek a kilencvenes évekből: így él ma Naomi Campbell és Cindy Crawford

GettyImages-490598343
Olvasási idő kb. 3 perc

Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Kate Moss, Linda Evangelista, Naomi Campbell: akiknek az első nagy szupermodell generáció nevei még ismerősen csengenek, biztosan arra is kíváncsiak, mi van ma az egykori bálványainkkal.

A szupermodell fogalom az 1990-es években azokkal a hölgyekkel jött létre, akik akkor fiatal, törékeny, vékony lányokként bejárták a világ leghíresebb kifutóit, fotóműhelyeit, és szerepeltek mindazon ikonikus divatmagazinok címlapján, amelyek világraszóló ismertséget hoztak számukra. Azóta eltelt három évtized. Nevük még mindig ismerősen cseng legtöbbünk számára, és némelyikőjüknek a vonásai is csak kevéssé változtak.

A szupermodell a szakma krémje

Naomi Campbell ma, amellett, hogy jótékonykodik, a szakmában szerzett tapasztalatait adja át a fiatalabb nemzetség tagjainak. Nem is csak elméletben, gyakorlatban is, hiszen még kifutókon is látható a mára már kétgyermekes családanyává lett szupermodell. Naomi 2021-ben, az ötödik X-en túl adott életet az első, 2023-ban pedig a második gyermekének.

Az 1990-es évek szupermodelljei
Az 1990-es évek szupermodelljeiNew York Daily News Archive / Getty Images Hungary

Büszke édesanyák

A színésznőként is jegyzett Claudia Schiffer a már említett kolléganőjéhez hasonlóan ugyancsak 1970-es születésű. A 17 évesen felfedezett Claudia viszont már hamarabb anyai örök elé nézett, így mire felállította világrekordját azzal, hogy 30 éve fényéből nem vesztett csillagként ragyog a szupermodellpálya egén, már háromgyerekes édesanya volt. Rekordjának másik fő pillére, hogy arcát több mint 1000 címlapon láthatta már a divatérzékeny nagyközönség. 

Ők talán máig a legismertebb szupermodellek
Ők talán máig a legismertebb szupermodellekEric Charbonneau / Getty Images Hungary

Cindy Crawford a Richard Gere-rel való kapcsolata után hozzáment jelenlegi férjéhez, Rande Gerberhez egy visszafogott szertartáson a Bahama-szigeteken. Ez a frigy viszont már nagyon is sikeresnek mondható, idén ünnepelték ugyanis szeretteljes harmóniában a 26. házassági évfordulójukat. Van is mire büszkének lenniük, hiszen két felnőtt gyermek boldog szülei. Ráadásul lányuk, Kaia, az édesanyja nyomdokaiba lépve ma már sikeres modellkarierrt mondhat magáénak.

A galéria első képére kattintva elindul fotóválogatásunk.

Jótékonykodó, üzletasszony és karrierépítő szupermodellek

Linda Evangelista az elmúlt két-három évben leginkább a kártértési perével volt elfoglalva, miután egy zsírfagyasztó szépészeti beavatkozás a vártakkal ellentétben tartós deformációt okozott nála. Az 50 millió dolláros kártérítési igénye most legalább akkorát szólt, mint az a karrierje csúcsán tett kijelentése, miszerint

napi 10 ezer dollárnál kevesebbért fel sem kel reggel az ágyból.

Kate Moss miután 2005-ös drogbotrányából talpra állt, több ízben tervezett ruhakolleciókat a Topshopnak, de már táskáival is találkozhattak a divatra nyitott vásárlók. Miután számos filmben is feltűnt, 2016-ban ügynökséget alapított, amelyben arra kötelezte el magát, hogy felkarolja a tehetséges fiatalokat és segíti a sikeres karrierépítésüket.

Ha érdekel mi volt a helyzet mindeközben a 80-as évek végén a magyar divatvilágban, olvasd el ezt az interjúnkat is.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek