A 9 legbizarrabb sztárereklye, amiért valaki pénzt adott

GettyImages-1241042253

A legnagyobb rajongók akár egész vagyonokat is rááldoznak, hogy birtokukban tudhassák kedvenc sztárjuk egy-egy ruhadarabját, használati tárgyát vagy egyéb ereklyéjét, az élelmes leszármazottak és aukciósházak pedig szinte bármit képesek pénzzé tenni, akár egy híresség vécéjét vagy vesekövét is. Összegyűjtöttük a kilenc legbizarrabb sztárereklyét, melyek jelentős összegekért találtak gazdára.

John Lennon vécéje

A tragikus körülmények között elhunyt Beatles-legenda és felesége, Yoko Ono avantgárd művész 1969 és 1971 között egy II. György korabeli, műemléknek számító kastélyban lakott a dél-angliai Berkshire megyében, ahol még a vécék is a legjobb porcelánból készültek. Harminc évvel Lennon halála után, 2010-ben egy liverpooli árverésen kalapács alá került az impozáns rezidencia egyik vécécsészéje, melyet a zenész bizonyítottan használt kis- és nagydolga elvégzésére – a bizarr ereklyét 11 700 dollárért, vagyis mintegy 4 millió forintért vásárolta meg egy rajongó, aki (érthető módon) nem hozta nyilvánosságra személyazonosságát.

Elvis hajtincsei

Elvis hajtincsei rekordösszegért keltek el
Elvis hajtincsei rekordösszegért keltek elDon Cravens / Getty Images Hungary

A rock’n’roll királyának fodrásza, Homer Gilleland bölcsebb volt annál, mintsem hogy felsöprés után a kukába dobja kuncsaftja levágott hajtincseit – a memphisi férfi évtizedeken keresztül őrizgette csatos üvegekben Elvis tincseit, mígnem 2002-ben úgy döntött, megválik a gyűjteménytől. A hajdarabok 115 120 dollárért, vagyis mintegy 41 millió forintért keltek el egy aukción, ezzel hivatalosan is a legdrágábban megvásárolt emberi testrészeknek tekinthetők.

Justin Timberlake pirítósa

Az ’N Sync fiúzenekarban feltűnt, majd saját jogán is világsztárrá lett énekes, Justin Timberlake valószínűleg sohasem gondolta volna, mi kerekedhet abból, ha az ember nem eszi meg a reggelijét. 2000 márciusában Timberlake interjút adott a New York-i székhelyű Z100 rádiócsatorna kora reggeli műsorában, ahol a személyzet pirítóssal kínálta, ő azonban visszautasította azt, mondván, túlságosan megégett. A műsorvezető egy hirtelen jött ötlettől vezérelve nem dobta ki a pirítóst, hanem feltette egy aukciós honlapra, ahol hamarosan vérre menő licitálás kezdődött érte – a különös ereklyét végül egy 19 éves wisconsini rajongó, Kathy Summers vihette haza 1025 dollárért (kb. 360 ezer forintért).

Russell Crowe ágyékkötője

Az ausztrál filmsztár és énekesnő exkedvese, Danielle Spencer 2018-ban történt válását követően Crowe úgy döntött, megszabadul minden olyan ereklyétől, melyet a tönkrement házassága idején gyűjtött be – az árverésre bocsátott holmik között néhány egészen furcsa darab is szerepelt, köztük egy alsónemű, melyet a színész a 2005-ös A remény bajnoka című filmben viselt. Az ágyékkötőt, melyet a bokszolót alakító Crowe kellően összeizzadt a forgatás során, 500 dolláros kikiáltási áron hirdették meg, végül John Oliver komikus és televíziós személyiség 7000 dollárért, vagyis kb. 2 és fél millió forintért csapott le rá. Oliver a különös ereklyét kedvenc DVD-tékájának ajándékozta, azt remélve, az így keletkező hírverés segít életben tartani a kuncsaftok hiányától szenvedő üzletet.

A Star Trek Kirk kapitánya a vesekövét adta el, hogy segítsen a hajléktalanoknak
A Star Trek Kirk kapitánya a vesekövét adta el, hogy segítsen a hajléktalanoknakBennett Raglin / Getty Images Hungary

William Shatner veseköve

A Star Trek és a T.J. Hooker idén 92. születésnapját ünneplő sztárja sosem ment a szomszédba egy kis bizarr hírverésért, akkor sem kellett csalódnunk benne, amikor 2006-ban saját vesekövét árvereztette el az interneten jótékonysági célra. Shatner nemcsak a követ bocsátotta áruba, hanem a sebészeti eszközöket is, melyekkel kioperálták belőle, a teljes pakkra végül 25 ezer dollárért (vagyis mintegy 9 millió forintért) csapott le egy online kaszinó, mely összeg egy hajléktalanokat segítő szervezethez került.

Scarlett Johansson a taknyos zsebkendőjét ajánlotta fel jótékony célra
Scarlett Johansson a taknyos zsebkendőjét ajánlotta fel jótékony célraMatt Winkelmeyer / Getty Images Hungary

Scarlett Johansson használt papír zsebkendője

A Bosszúállók sztárja erős megfázással küszködve érkezett 2008-ban Jay Leno népszerű talkshow-jának felvételére, a beszélgetés közben pedig zsebkendőt kért a műsorvezetőtől, melybe aztán többször is belefújta az orrát. Az elhasznált papírzsepit végül Johansson ahelyett, hogy kidobta volna, aláírta, majd jótékonysági céllal – egy szegénységben élőket élelemmel ellátó szervezetet segítve – árverésre bocsátotta az interneten; a rúzsnyomokat és rengeteg taknyot tartalmazó zsebkendő 5300 dollárért, azaz kb. 2 millió forintért talált gazdára.

Brad Pitt és Angelina Jolie lehelete

Az egykori hollywoodi álompár – akikről manapság inkább viharos válásuk és annak utóélete kapcsán cikkezik a bulvársajtó – a 2005-ös Mr. és Mrs. Smith című kémvígjáték forgatásán ismerkedett meg egymással, a premier idején pedig már szó szerint együtt vették a levegőt. Miközben Pitt és Jolie elhaladtak a vörös szőnyegen, egy lelkes, azonban jóval kevésbé híres pár, a magukat Celeblehelet-gyűjtő Csapatnak nevező Joe Wilson és Pamela DuMond kinyitottak egy befőttesüveget, majd gyorsan lezárták, fogságba ejtve benne a levegőt, melybe a két sztár belelélegzett. A Brad Pitt és Angelina Jolie leheletét tartalmazó üveg végül az eBayen talált új gazdára, ismeretlen összegért – az aukciós weboldal szabályzatának megfelelően a hirdetők beletették a leírásba, nem garantált, hogy az üvegben tényleg a két színész által kilélegzett levegő van.

Brad Pitt és Angelina Jolie leheletét is megvásárolta valaki
Brad Pitt és Angelina Jolie leheletét is megvásárolta valakiBarry King / Getty Images Hungary

Truman Capote hamvai

A Hidegvérrel és az Álom luxuskivitelben írójának hamvai 1984-ben bekövetkezett halála után – a végrendelet értelmében – közeli barátjához, Joanne Carsonhoz (a legendás tévés műsorvezető, Johnny Carson feleségéhez) kerültek, aki saját haláláig, 2015-ig őrizte azokat. Ezt követően az örökösök úgy döntöttek, árverésre bocsátják Capote földi maradványait, melyeket 2000 dollárért kínált megvételre a kaliforniai Julien’s aukciósház – egy ismeretlen vevő végül 43 750 dollárt (majdnem 16 millió forintot) fizetett a néhai író és társasági ember hamvaiért.

Gene Simmons, a Kiss basszusgitárosa és a zenekar logójával ellátott koporsó
Gene Simmons, a Kiss basszusgitárosa és a zenekar logójával ellátott koporsóKMazur / Getty Images Hungary

Kiss-koporsó

A legendás rockzenekar, a Kiss tagjai mindig is rendkívüli kreativitásról tettek tanúbizonyságot, ha újabb és újabb módszereket kellett kitalálni, amivel pénzt gombolhatnak le nagyszámú rajongótáborukról. A rengeteg zenekari merchandise-termék között talán a legkülönösebb a Kiss logójával és a tagok képével ellátott koporsó, melyet 3300 dolláros, vagyis valamivel több mint egymillió forintos áron kínálnak mindazoknak, akik utolsó útjukat a Detroit Rock City és a Rock and Roll All Nite előadóinak szimbolikus társaságában szeretnék megtenni. Az ismert vevők között szerepel a Pantera metálzenekar tragikus körülmények között elhunyt gitárosa, Dimebag Darrell és testvére, a dobos Vinnie Paul, akiket végrendeletüknek megfelelően egyaránt Kiss-koporsóban temettek el.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra