10 dolog, amit talán te sem tudtál Szoboszlai Dominikról

GettyImages-1784290469

Szoboszlai Dominikot valóságos nemzeti hőssé tette a Montenegró elleni meccs, teljesítménye csoportelsőként juttatta ki a magyar válogatottat a foci-Eb-re.

Mára nemcsak a magyar focirajongók ismerik a technikás középpályás nevét, hanem gyakorlatilag az egész ország – és a Liverpool színeiben focizó székesfehérvári játékos itt nem állt meg, mostanra garantált, hogy a világ is megjegyzi nevét. 

Érdekességek Szoboszlai Dominikról

Bár a nevét már jó ideje ízlelgetjük, vannak még olyan érdekességek személyével kapcsolatosan, melyeket nem tud mindenki. Ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorral: talán téged is meglep majd egyik-másik tény!

Méltán a rajongók kedvence Szoboszlai Dominik
Méltán a rajongók kedvence Szoboszlai DominikSebastian Frej/MB Media / Getty Images Hungary

Volt, hogy elírták nevét a mezén

A Liverpoolba nyáron igazolt futballista nevét már egy hónapja gyakorolhatta angol csapata, amikor mégsem sikerült helyesen leírniuk azt. A Bayern München elleni felkészülési mérkőzésen Szosbozlai szerepelt meze hátán Szoboszlai helyett. Az angol drukkerek által Szobónak becézett futballista vezetékneve egy külföldi számára valóban kemény dió, de valószínűleg a Liverpool is megtanulta már Dominik családnevét, ha máskor nem, hát ennek a hibának a kapcsán.

Van néhány fura beceneve

Nem a Szobóra gondolunk, hanem azokra, amelyeket játékostársai aggattak rá.

Az otthon, gyerekként Kicsinek nevezett focista volt már kutya és kávé is:

az előbbit Benjamin Henrichs, egykori lipcsei csapattársa használta, az utóbbit pedig Willi Orbán, aki a magyar válogatottban csapattársa Dominiknak.

Álomfizetése van Liverpoolban

Az értesülések szerint 120 ezer fontot zsebel be heti szinten, ami a teljes évre vetítve azt jelenti, hogy hogy 6 240 000 font a jussa az angol klubhoz 2028-ig magát elkötelező játékosnak. Ez már így sem kutya, de ha forintra váltjuk át az összeget, az lesz igazán elképesztő: 

mintegy 2,7 milliárd forintot zsebelhet be a klasszis csak az angol klubtól…

A kultúra szerelmese

Közel sem csak a foci érdekli Dominikot: a kultúra iránti érdeklődése is tagadhatatlan. A múzeumok és a galériák világa sem idegen tőle, sőt: mindebből kitűnik, hogy hiba lenne sztereotípiák mentén gondolkodni karakteréről. Ez támasztja alá a következő érdekesség is vele kapcsolatban…

Valódi filantróp

A fent említett busás fizetésből nem kizárólag saját jóllétére költ a középpályás, hanem támogat olyan nemes célokat is, amelyek megérdemlik, hogy forrást kapjanak. A gyerekek jólléte és oktatása különösképp szívügye a fiatalembernek, és segíti is a hasonló ügyeket lehetőségei szerint. 

Ért angolul, de németül nagyon jól beszél: Jürgen Klopp-pal, edzőjével valószínűleg ezt a nyelvet használja inkább
Ért angolul, de németül nagyon jól beszél: Jürgen Klopp-pal, edzőjével valószínűleg ezt a nyelvet használja inkábbYong Teck Lim / Getty Images Hungary

A karórák rajongója

Van Rolexe, legutóbb pedig egy Patek Philippe márkájú időmérővel a csuklóján fotózták le: nem rejti véka alá, hogy mobilja helyett stílusos luxuskarórákról szereti leolvasni, mennyi az idő.

Nem csak focista, gamer is

Szabadidejének egy részét, amiből bár nincsen sok, de azt mégis szeretteitől távol, egy másik országban tölti el, részben a Call of Duty nevet viselő játékkal üti el.

Ők a barátai

Erling Haalandot még lipcsei csapatársaként ismerte és kedvelte meg: az élet úgy hozta, hogy Angliában rivális csapatok színeiben fociznak, de ez nem azt jelenti, hogy megszakadt volna köztük a harmonikus kapcsolat. Új csapatában Trent Alexander-Arnolddal pendülnek egy húron.

Futnia kellett, hogy tetováltathasson

Elmondása szerint édesapja, egyben gyerekkori edzője, Szoboszlai Zsolt, aki maga is futballista volt, egy salzburgi futóteszt előtt azt mondta neki, akkor tetotváltathat, ha sikerül megdöntenie az ottani rekordot. Sikerült. 

Van, hogy ő is magányos

A Fodball nevet viselő YouTube-csatornának a következőképp vallott:

Vannak olyan pillanatok, amikor természetesen én is magányosnak érzem magam. Ülök a kanapén, és arra gondolok, hogy mit csináljak. Ilyenkor benyomok egy filmet, és remélem, hogy elalszom, hamarabb holnap lesz. Vannak ilyen napok, amik nem egyszerűek.

A férfi sportolótól szokatlan nyíltság és őszinteség miatt is megsüvegeljük a magyar középpályást.

Társkiadványunk, az Index kiadásában a napokban jelent meg könyv Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányáról. A kötetről bővebb információ itt található.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra